UEFI modunu seçince ise "Operating system not found" hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı sorun bende de vardı. Geçen aynı konuyu bende açtım.

Windows CD'si takıp cmd yi açarak:
-diskpart
-list disk
-select disk x (kendi diskin)
-clean
-convert gpt
-exit diskpart
komutlarını sırayla yazdım. Sonra da BIOS'u UEFI'ye alıp format atınca oldu. Ben flash bellekten yapamadım. Fat32 olarak yaptım yine olmadı. Ancak CD'den yapabildim.

Tavsiyem bir de CD ile dene.

Bu rehbere de bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

USB belleği Windows 7 USB/DVD Download Tool ile oluşturun.

Son düzenleme:
Bu yöntemi de denemişti ama sanırım sorun benim Legacy modunda format atmam. Ama UEFI moduna alınca windowsu da açmıyor USB'yi de görmüyor ve 'Operating system not found' hatası veriyor. Ben de mecbur Legacy'den format atıyorum. USB'yi Fat32 olarak da denedim yine de UEFI modunda görmedi USB'yi. Videoyu da izledim belki farklı bir şey vardır diye aynılarını yapıyorum ama ben de MSR bölümü oluşmuyor sanırım UEFI modunda açamadığım için USB'yi. Arkadaşlar pes edeceğim artık yardım edebilecek yok mu?

UEFI modda USB ile başlatabilmeniz lazım. Biostan açılış önceliğini USB olarak değiştiriyor musunuz?
Evet hocam o ayarları yapıyorum Legacy modunda açıyor USB'i belki 50 kere format attım sinirden Ama gel gelelim UEFI moduna alınca ne USB'i açıyor ne windowsu açıyor. Bu UEFI modunda hiçbir şey yapamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Nedense ucuz Kingston Datatreveler 112 4Gb olmasına ramen 3,60 Gb oluyor Windows 7 USB/DVD Download Tool ile. 8.1 kurulmadı benim antikada. 8 Gb ile denicem birde cpu seçiyor diyen bakkal var. i3 altı olmaz diyor komik adam.

Bende de sizinkine benzer bir problem var. Forumda linki verilen yandex serverındaki Windows 8 2014 iso'sunu indirdim. Lexar marka 8gb usb'ye bir bootable usb programıyla yazdım.. Bu usb'yi bilgisayara takıp açılışta bios menüsü tuşuna basınca "UEFI Lexar 8 gb" gibi birşeyler yazıordu. Burdan seçip Windows 8'i kurmuştum. Sonra aynı diski Suse ile silip Mac OSX raw dosyasını yazdırdım ve kurdum. Sistemin boot menüsü çökünce tekrar aynı diske aynı Windows 8 iso'sunu yazdırdım. Bilgisayar açılıştaki boot ekranı kısayol tuşuna basınca ekrana sadece hdd ve dvd-rom seçeneği geliyordu. Biosun içinden Usb'yi seçince de kah hiç önyükleme yapmadı, kah yaptı, bu sistem bu diske yüklenemez hatası verdi..

Biraz araştırma yaparak şöyle şeyler öğrendim, belki işinize yarar. UEFI kurulum diskleri 64 bit mimarisinde olmalıymış. Yani burada yandex linki olan 7.5 gb gibi all in one kurulum arayüzleri 32 bit mimarisi ile oluşturuluyormuş ve UEFI desteklemezmiş. Birde bu yükleme usb bellekten yapılacaksa dosya türü fat32 olmalıymış. Ayrıca kullanılması çok sık tavsiye edilen Microsoft Store ürünü Windows 7 iso to dvd/usb programı bootable UEFI yazamazmış.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ama ben Fat32 ile de denedim ama aynı hata geldi 'Operating system not found' . Win 7 USB/DVD 'nin bootable UEFI yazamadığını ise ilk defa duyuyorum.Ama başka bir USB yazdırma progrmıyla FAT32 olarak yazdırmıştım ona da aynı hatayı verdi: 'Operating system not found'.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…