Bende de sizinkine benzer bir problem var. Forumda linki verilen yandex serverındaki Windows 8 2014 iso'sunu indirdim. Lexar marka 8gb usb'ye bir bootable usb programıyla yazdım.. Bu usb'yi bilgisayara takıp açılışta bios menüsü tuşuna basınca "UEFI Lexar 8 gb" gibi birşeyler yazıordu. Burdan seçip Windows 8'i kurmuştum. Sonra aynı diski Suse ile silip Mac OSX raw dosyasını yazdırdım ve kurdum. Sistemin boot menüsü çökünce tekrar aynı diske aynı Windows 8 iso'sunu yazdırdım. Bilgisayar açılıştaki boot ekranı kısayol tuşuna basınca ekrana sadece hdd ve dvd-rom seçeneği geliyordu. Biosun içinden Usb'yi seçince de kah hiç önyükleme yapmadı, kah yaptı, bu sistem bu diske yüklenemez hatası verdi..
Biraz araştırma yaparak şöyle şeyler öğrendim, belki işinize yarar. UEFI kurulum diskleri 64 bit mimarisinde olmalıymış. Yani burada yandex linki olan 7.5 gb gibi all in one kurulum arayüzleri 32 bit mimarisi ile oluşturuluyormuş ve UEFI desteklemezmiş. Birde bu yükleme usb bellekten yapılacaksa dosya türü fat32 olmalıymış. Ayrıca kullanılması çok sık tavsiye edilen Microsoft Store ürünü Windows 7 iso to dvd/usb programı bootable UEFI yazamazmış.