UEFİ nedir? Nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan Semi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.671
UEFI, yeni nesil BIOS'larda alışık olduğumuz bir kelimedir. BIOS'un işletim sistemiyle daha iyi iletişim kurmasını sağlar. Bu sayede açılış, kapanış ve uykuya dalma süreleri kısalır.
UEFI'yi kuramazsınız. Donanımınız destekliyorsa UEFI destekli işletim sistemi kurarsınız. Bunun için BIOS ayarlarından UEFI Mode ayarını devreye sokmanız ve kurulum medyasını UEFI olarak başlatmanız gerekir.

Anladım. UEFI Mode ayarını devreye soktuktan sonra kurulum medyası dediğiniz UEFI destekli işletim sistemini kurmak için kullandığımız araç mı?

UEFI, yeni nesil bilgisayarlarda bulunan bir özellik. Ablamın 2 yıllık bilgisayarında UEFI özelliği var.

Ablamın bilgisayarı:

Samsung NP3530EA-S05TR
Phoenix SecureCore Tiano BIOS

Ablam Windows 7 kullanıdığı için BIOS'ta UEFI özelliği devre dışı.

Anladım. UEFI Mode ayarını devreye soktuktan sonra kurulum medyası dediğiniz UEFI destekli işletim sistemini kurmak için kullandığımız araç mı?

Evet. UEFI, @MF arkadaşımızın da dediği gibi bilgisayarı hızlandıran bir özellik.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı