UEFI nedir?

UEFI donanımların işletim sistemiyle direk olarak haberleşmesi ve donanımların hızlı bir şekilde Boot edilebilmesidir.
Makalemize bakabilirsiniz; UEFI Nedir? - Technopat

Yani bilgisayar hızlı açılsın, oyunlar hızlı yüklensin diye SSD alıp Windows'u ona kurun diyorlar. Ama ben bilgisayar hızlı açılmasın 200 lira cebimde kalsın diyorum mesela. Onun gibi bir şey mi yani? :D

Olmasa da olur fakat gerekli diye düşünüyorum.

Yani bilgisayar hızlı açılsın, oyunlar hızlı yüklensin diye SSD alıp Windows'u ona kurun diyorlar. Ama ben bilgisayar hızlı açılmasın 200 lira cebimde kalsın diyorum mesela. Onun gibi bir şey mi yani? :D
SSD'nin hızı Boot bittikten sonra işe yarıyor. :) Yani Windows'ta veya Mac, Linux vs.
Boot sırasında bir etkisi yok SSD'nin. Mekanik olmadığı için HDD boot kısmında hızlı boot eder o kadar.
Diğer bileşenlerinde hızlı boot edilebilmesi için UEFI şart.

Bilgisayarın hızlı açılmasına yardımcı olur. Ama sadece SSD hızlı açılmasını sağlamaz. UEFI artık şart gibi bir şey sürekli gelişiyor sistemler alacaksan UEFI bir sistem al bence.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı