UEFI Secure Boot açınca bilgisayar açılmıyor

Merespiky

Hectopat
Daha fazla  
UEFI modda sıfırdan Windows 11 Pro kurdum orijinal lisans anahtarıyla birlikte. Sistemim:
  • Ryzen 5 3600.
  • Gigabyte B550M-DS3H rev 1.4X
  • BIOS sürümüm: Güncel - 02/09/2024
  • Ekran kartı sürücüm: Güncel.
  • Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz CL16.
  • MSI Armor GTX1080 8 GB 256bit.
  • PSU: BitFenix bpa600.
Secure Boot açtığımda bilgisayarım açılmıyor.

1726030109284.png

1726030114583.png

Ekran kartım da UEFI.
Diskim de NTFS.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu güncellemeyi yapıp açmayı deneyin.

Bu anakartı aldığımda içerisinde varsayılan olaran son sürüm BIOS'un iki sürüm gerisinde olan fd sürümü yüklüydü o sürümde devamlı çökmeler donmalar kasmalar takılmalar yırtılmalar ve mavi ekranlar yiyordum bende son sürüm olan ffc sürümüne güncellemeye karar verdim ancak sorun düzelmedi son olarak Gigabyte App Center'dan otomatik kendi sunucularından bana uygun olan BIOS sürümü tanımlayıp indirmemi istedi "FE" sürümü en eski BIOS sürümlerinden yüklediğimde ise otomatik arayüz Türkçe oldu ve Secure Boot'ı user şekilde çalıştırmayı başardım. Yardımınız için müteşekkirim.

Şu güncellemeyi yapıp açmayı deneyin.

1726065053798.png

Yine bu çökmelerle karşı karşıyayım gerek oyunda olsun gerek masaüstünde sanki grafik kartı kendine reset atıyormuş gibi çöküyor.

Çökme derken, net anlatır mısınız?

Tarayıcıda gezinirken sayfa çöktü diyerek kendi kendine Refresh atıyor görüntü kapanıp geri açılıyor ve sayfa kaldığı yerden devam etmiyor en son kaydettiği yere atıyor. Aynı şekilde hiçbir şey yapmaksızın veya oyunda olsam dahi sistem kendini yeniden başlatıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı