mehmeterden
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Hackintosh tarihinde görülmemiş ve büyük patlama yaratacak kendi çözümümle karşınızdayım.
Bu konumda sizlere AHCI ve UEFI olmayana anakarta Mac OS X Mountain Lion kurulumunu anlatacağım.
Öncelikle elimizde olması gerekenler;
Adım adım kurulum:
-Önemli Notlar-
Benden bu kadar sorunlarınızı bu konu altına yazın çözebildiğim kadarını çözmeye çalışırım.
Hack OS X iso dosyası
http://u18804931.letitbit.net/download/35777.3d8a8b94efceda132dd200a2c6ad/HackOS_X_Mountain_Lion.rupi.iso.html
Bu konumda sizlere AHCI ve UEFI olmayana anakarta Mac OS X Mountain Lion kurulumunu anlatacağım.
Öncelikle elimizde olması gerekenler;
- 8 GB ve üstü bir USB Bellek
- iAtkos ML2 dmg dosyası
- USB-SATA Dönüştürücüsü ya da USB HDD Dock
- Boş DVD
- Hack OS X Mountain Lion sürümü
Adım adım kurulum:
- Şimdi iAtkos DMG dosyamızı 8 GB'lık USB belleğe TransMac ile yazdırıyoruz. (bkz. Recep Baltaş Mac kurulum videosu)
- Hack OS X Mountain Lion iso dosyamızı boş DVD'ye yazdırıyoruz.
- Hard Disk'imizin Sata kablosunun anakarta bağlı olan ucunu sökün ve USB-SATA dönüştürücüsüne bağlayın.
- Eğer USB Hard Disk Dock varsa Hard Diski direkt dock'a bağlayın.
- USB belleği ve DVD'yi takın bilgisayarı başlatın.
- BIOS'tan gerekli ayarları yapın. (Anakartınız belirtilen ayarların ne kadarına sahipse)
- Bilgisayarı DVD'den boot edin. Hack OS X ekranı karşınıza geldiğinde çubuk dolmadan F8 tuşuna basın.
- Yan tarafta iAtkos ML2'yi göreceksiniz. (Şimdi diyeceksiniz ki niye direk USB'den boot etmedik? Arkadaşlar zaten anakartımız boot edemiyor bizde bu yöntemle boot ediyoruz.)
- iAtkos ML2'ye enter diyip giriyoruz. Ve karşımızda OS X yükleyici.
- İzlencelerden disk izlencesine gelin .Eğer Hard Diskiniz USB bellek olarak görünüyorsa doğru yoldayız devam böyle.
- Diski seçip Mac OS Günlüklü (Genişletilmiş) formatında diski biçimleyin.
- Disk İzlencesi'nden çıkıp Yükleyici'ye geri dönün. Sürdür ve kabul ediyorum dedikten sonra Özelleştir'e tıklayın.
- Donanımınıza uygun olanları işaretleyin ve Tamam deyip çıkın.
- USB bellek gibi gözüken Hard Diskinizi seçin ve yüklemeyi başlatın.
- Yükleme bittiğinde Yeniden başlat yazısı gelecek.Tıkladıktan sonra DVD ve USB belleği çıkarın.
- Bootloader ekranı geldiğinde diskin üstüne gelip verbose mode'da yada -v komutunu yazarak başlatın. (Bunu still waiting for root device hatasını verecekmi ona bakmak için yapıyoruz.)
- Eğer Mac'inizi Özelleştirin ekranı gelirse hayırlı uğurlu olsun kurulum başarıyla tamamladınız.
-Önemli Notlar-
- Sadece Core 2 ve üstü işlemciler için geçerli, Pentium ve Celeron'a olmuyor.
- Hard Diski sataya bağlayıp boot etmeyi denemeyin, still waiting for root device hatası alırsınız.
- Sadece USB üzerinden kullanabilirsiniz.
- iCloud ve iMessage sorunlu (Çözüm yolu Clover EFI araştırıp bulabilirsiniz.) iTunes ve Mac App Store sorunsuz uygulama ve müzik indirilebiliyor.
- Ses sorunu yaşayanlar için iAtkos sitesinde VooDooHDA 2.8.0 kext var indirip kurun sorun çözülecektir.
Benden bu kadar sorunlarınızı bu konu altına yazın çözebildiğim kadarını çözmeye çalışırım.
Hack OS X iso dosyası
http://u18804931.letitbit.net/download/35777.3d8a8b94efceda132dd200a2c6ad/HackOS_X_Mountain_Lion.rupi.iso.html
Son düzenleyen: Moderatör: