Farkı nedir? Nasıl anlaşılır?
Ayrıca ISO+ Rufus kullanmak mı mantıklı? Yoksa direkt 8 GB'lık bir USB'ye yazmak mı?
Ayrıca iki kurulumda da UEFI olur mu? @Yener K.
Bakın altta daha sonra DVD kullanmanız gerek yazıyor. Burada verilen seçenekler USB veya DVD. Sorunuzun cevabı soruda gizli zaten ISO yazdırma her zaman en garanti yoldur. USB mi DVD mi tercih meselesi.
@Mikail Fidan Hocam UEFI Bios nedir biliyorum da. UEFI kurulum yapmak nedir ? Mesela Boot menüsünde LEGACY+UEFI yazıyor bir de tek UEFI aralarındaki fark endir ?
www.technopat.net
"Ayrıca ISO+ Rufus kullanmak mı mantıklı? Yoksa direkt 8 GB'lık bir USB'ye yazmak mı?" derken neyi kast ettiniz? USB'ye yazma işlemini zaten Rufus ya da türevi bir program ile yapacaksınız. Aynı şey yani.
Farkı nedir? Nasıl anlaşılır?
Ayrıca ISO+ Rufus kullanmak mı mantıklı? Yoksa direkt 8 GB'lık bir USB'ye yazmak mı?
Ayrıca iki kurulumda da UEFI olur mu? @Yener K.
UEFI daha yeni bir yönetim tipi kullanıyor. Legacy genelde eski tip bilgisayarlarda ve parçalarda kullanılıyor ve UEFI’ya göre daha az bir performansa sahip. Bu arada ISO‘da neyi kast etmeye çalıştığınızı pek anlamadım. Eğer ISO’yu MBR mı yoksa GPT mi yazdırayım diyorsanız sisteminiz yeni ise (2013 ve sonrasında genelde UEFI var) GPT çok daha iyi olacaktır ama eski sistemlere (2012 ve daha eski sistemler) MBR ile yazdırılması daha iyi olacaktır.
Bakın altta daha sonra DVD kullanmanız gerek yazıyor. Burada verilen seçenekler USB veya DVD. Sorunuzun cevabı soruda gizli zaten ISO yazdırma her zaman en garanti yoldur. USB mi DVD mi tercih meselesi.
Pek bir farkı yok. Ama üstteki seçenek “USB Flash Sürücü” seçeceğini seçmeniz sizi zaman kaybından kurtarabilir. Ama ikisinin de arasında pek bir fark yok.
Hızlı açılan bir Windows istiyorsanız kurulumu UEFI olarak gerçekleÅtirmelisiniz. İÅte UEFI kurulum için Windows 10 USB hazırlama rehberimiz. UEFI, yani
Hızlı açılan bir Windows istiyorsanız kurulumu UEFI olarak gerçekleÅtirmelisiniz. İÅte UEFI kurulum için Windows 10 USB hazırlama rehberimiz. UEFI, yani