UEFI Windows 10 yanına Linux sistem önerisi

Hocam aslında eos çok iyi duruyor görünüm olarak oda denenebilir aslındada işte böyle çok kullanılmayan dağıtımların rehberleri az oluyor.

Hocam eOS Ubuntu tabanlı bir sorun olursa Ubuntu forumlarına veya buraya yazarsanız elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışırız.
(Linux mint Ubuntu tabanlı)

Hocam aslında eOS çok iyi duruyor görünüm olarak oda denenebilir aslındada işte böyle çok kullanılmayan dağıtımların rehberleri az oluyor.

Aslında Ubuntu tabanlı dağıtımlarda neredeyse hepsi aynı çözüm yolu ile ilerler. Bu konuda sıkıntı çekmeniz nadir. Ek olarak burada konu açarak da yardım alabilirsiniz.GNU/Linux'ta işini iyi bilen arkadaşlar çok .

Elementary Os veya Kubuntu çok güzel özelleştiriliyor. Değişik görünümler elde etmek istiyorsanız güzeldir ikiside. Elementary'nin bir sevdiğim yönüde araçları biraz az bu sayede kendime göre silmekle uğraşmadan daha rahat araç yüklüyorum. Linux Mint ile MX Linux'da güzeldir. Aslında onları da özelleştirebilirsiniz ama diğerleri bir tık daha kolay. Performans açısından çok farkları yok. Destek konusunda da içiniz rahat olabilir. Mint ile Elementary Ubuntu ,Mx Debian tabanlı yani yardımcı olacak insan çok olacaktır. Biraz daha ilerleyip geliştikçe Arch tabanlıları da öneririm. Aslında onlarda da destek fena değil Manjaro'dan da direk dalabilirsiniz. Burada ya da bir çok forumda çözüm bulursunuz.

Vasat bir hızla Linux Mint 20'yi indiriyorum.
Rufus'dan GPT olarak yazdırıp disk yöneticisinden 30 GB ayırdıktan sonra ne yapmam gerekiyor UEFI kurulum için ve grub önyüklü olarak gelecek değil mi?
@Zurnadürüm.

Rufus'dan GPT olarak yazdırıp disk yöneticisinden 30 GB ayırdıktan sonra ne yapmam gerekiyor UEFI kurulum için?

Grub önyüklü olarak gelecek değil mi?
Evet, grub yüklü olarak gelecektir.

Hocam Windows SSD'imde kurulu 160 GB alan var HDD'mde 600 GB var HDD'ye kurulum olmuyor değil mi dualbootta ve hala inmedi

50 GB kadar ayırabilirim problem değil. Yeter ki düzgün çalışsın. Sadece Python C gibi yazılım dilleri için kullanacağım ha bir de Linux'u öğrenmenin vakti geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…