UEFI Windows 7 Format Atarken Disk Bölme Sorunu

Nizamettin57

Kilopat
UEFI ile format atıyorum ama disk bölme işlemi sırasında sıkıntı oluyor. Sistem görünmüyor ve diskleri bölmeye kalkınca format hiçbir şekilde gerçekleşmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
UEFI kurulum için kurulum diski GPT olmalı. Eğer disk MBR ise MBR diski bölümleyerek UEFI kuramazsınız. GPT'ye çevirmek için önce disk tamamen silinerek yeni bir bölüm oluşturulmalı. Ayrıca Windows 7, 9 yıllık eski bir işletim sistemi. Windows 10 varken özel bir nedeni yoksa 7 kurmak ziyadesiyle mantıksız.
UEFI kurulum için kurulum diski GPT olmalı. Eğer disk MBR ise MBR diski bölümleyerek UEFI kuramazsınız. GPT'ye çevirmek için önce disk tamamen silinerek yeni bir bölüm oluşturulmalı. Ayrıca Windows 7, 9 yıllık eski bir işletim sistemi. Windows 10 varken özel bir nedeni yoksa 7 kurmak ziyadesiyle mantıksız.

Çözüm
Sistemim onu kaldırmıyor. Pegatron anakart ve sıfırladığım halde bolme iki disk olarak yapıyorum gene olmadi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…