UEFI Windows 7 Kurulumu

MR_burak01

Megapat
Daha fazla  
Bir kaç siteden farklı yöntemler edindim. Aşağıdaki gibi mesela.

1. Minimum 4 GB kapasiteye sahip bir USB Flash sürücü
2. Windows 7 64 Bit kurulum dosyaları
3. bootx64.efi dosyası ¹

¹ Herhangi bir Windows 7 64 bit kurulu bilgisayarda C:\Windows\Boot\EFI adresindeki bootmgfw.efi dosyasını kopyalayıp ismini bootx64.efi olarak değiştirerek elde edebilirsiniz. Alternatif olarak buradan indirip kullanabilirsiniz.
  • Eğer Windows 7 UEFI kurulumu yapmayı düşünüyorsanız;
  1. Kullanacağınız Windows 7 ISO'sunu (Kullandığınız işletim sistemine bağlı olarak) Dosya Gezgini ya da 3. parti bir yazılımla (Örneğin daemon tools) sanal optik sürücüye takın ardından içeriğini C kök dizininde oluşturduğunuz W7 adında bir klasöre (C:\W7) kopyalayın veya WinRar, 7-Zip gibi bir 3. parti yazılımla bu klasöre (C:\W7) ayıklayın.
  2. Klasöre kopyalama işlemi bittikten sonra burada 14, 15 ve 16. Adımları (AŞŞAğıda)uygulayın. (Linkte olayları USB'ye göre anlattım ama siz W7 klasörüne göre uyarlayın)
  3. Şimdi değişiklik yaptığımız dosyaları tekrar ISO formatına çevirmemiz gerek. Bunun içi
    1. buradan Oscdimg aracını indirin ve indirdiğiniz Oscdimg.exe aracını C:\Windows\System32klasörüne atın. (Sisteminiz C dışında bir sürücüde kurulu ise adresteki C harfini o sürücünün harfi ile değiştirin)
    2. Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın ve
    3. >oscdimg -bC:\Win7x64\boot\etfsboot.com -h -u2 -m -lWIN_EN_DVD C:\Win7x64\ C:\64xW7.iso
    4. komutunu girin. İşlem tamamlandığında C kök dizininde 7isiminde yeni ISO'nun oluştuğunu göreceksiniz. (İsmini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)
  4. Makalede bu ISO'yu kullanın. (Windows 8 sürümleri için bu adımlara gerek yok)
MADDELER AŞŞAĞIDA
5. 14- Kopyalama işlemi bittikten sonra USB flash sürücünüzde \efi\microsoft klasöründe boot adında bir klasör olduğunu göreceksiniz;

6.
7.
15- Bu klasörü kopyalayıp bir üst lokasyona yani \efi lokasyonuna yapıştırın. Yani hem \efi hem de \efi\microsoft klasöründe aynı boot klasörü olsun.

16- Yazının başında nasıl tedarik edeceğinizi belirttiğim bootx64.efi dosyasını efi\boot klasörüne atın;

Bu yöntemi kullanarak Windows 7 UEFI Kurabilir miyim?
Kaynak: Windows 7: UEFI Kurulum için Önyüklenebilir USB Flash Sürücü Hazırlamak enpedi-Windows 7
NOT: Bende çalışmadı fakat bazı kullanıcılar bunu yapmış ve rahatlıkla UEFİ kurabilmiş. (USB yerine DVD kullandım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, kurabilirsiniz. 1 defa denemiştim, başarılı bir şekilde UEFI kurulum yaptım. Ama Windows 10'dan (Ve 8/8.1'den) tek farkı, kurulumda Windows 10 3 ayrı bölüntü oluştururken (EFI, MSR ve Kurtarma) UEFI Windows 7 kurulurken 2 ayrı bölüntü oluşuyor (EFI ve MSR). Bu durumu fark ederseniz endişelenmemeniz için belirtmek istedim.
Ayrıca Windows 7'yi UEFI kurunca kullandığınız medya Türkçe olsa da boot animasyonunda "Windows Başlatılıyor" yerine "Starting Windows" yazacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı