MR_burak01
Megapat
Daha fazla
Bir kaç siteden farklı yöntemler edindim. Aşağıdaki gibi mesela.
1. Minimum 4 GB kapasiteye sahip bir USB Flash sürücü
2. Windows 7 64 Bit kurulum dosyaları
3. bootx64.efi dosyası ¹
¹ Herhangi bir Windows 7 64 bit kurulu bilgisayarda C:\Windows\Boot\EFI adresindeki bootmgfw.efi dosyasını kopyalayıp ismini bootx64.efi olarak değiştirerek elde edebilirsiniz. Alternatif olarak buradan indirip kullanabilirsiniz.
5. 14- Kopyalama işlemi bittikten sonra USB flash sürücünüzde \efi\microsoft klasöründe boot adında bir klasör olduğunu göreceksiniz;
6.
7.
15- Bu klasörü kopyalayıp bir üst lokasyona yani \efi lokasyonuna yapıştırın. Yani hem \efi hem de \efi\microsoft klasöründe aynı boot klasörü olsun.
16- Yazının başında nasıl tedarik edeceğinizi belirttiğim bootx64.efi dosyasını efi\boot klasörüne atın;
Bu yöntemi kullanarak Windows 7 UEFI Kurabilir miyim?
Kaynak: Windows 7: UEFI Kurulum için Önyüklenebilir USB Flash Sürücü Hazırlamak enpedi-Windows 7
NOT: Bende çalışmadı fakat bazı kullanıcılar bunu yapmış ve rahatlıkla UEFİ kurabilmiş. (USB yerine DVD kullandım.)
1. Minimum 4 GB kapasiteye sahip bir USB Flash sürücü
2. Windows 7 64 Bit kurulum dosyaları
3. bootx64.efi dosyası ¹
¹ Herhangi bir Windows 7 64 bit kurulu bilgisayarda C:\Windows\Boot\EFI adresindeki bootmgfw.efi dosyasını kopyalayıp ismini bootx64.efi olarak değiştirerek elde edebilirsiniz. Alternatif olarak buradan indirip kullanabilirsiniz.
- Eğer Windows 7 UEFI kurulumu yapmayı düşünüyorsanız;
- Kullanacağınız Windows 7 ISO'sunu (Kullandığınız işletim sistemine bağlı olarak) Dosya Gezgini ya da 3. parti bir yazılımla (Örneğin daemon tools) sanal optik sürücüye takın ardından içeriğini C kök dizininde oluşturduğunuz W7 adında bir klasöre (C:\W7) kopyalayın veya WinRar, 7-Zip gibi bir 3. parti yazılımla bu klasöre (C:\W7) ayıklayın.
- Klasöre kopyalama işlemi bittikten sonra burada 14, 15 ve 16. Adımları (AŞŞAğıda)uygulayın. (Linkte olayları USB'ye göre anlattım ama siz W7 klasörüne göre uyarlayın)
- Şimdi değişiklik yaptığımız dosyaları tekrar ISO formatına çevirmemiz gerek. Bunun içi
- buradan Oscdimg aracını indirin ve indirdiğiniz Oscdimg.exe aracını C:\Windows\System32klasörüne atın. (Sisteminiz C dışında bir sürücüde kurulu ise adresteki C harfini o sürücünün harfi ile değiştirin)
- Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın ve
- >oscdimg -bC:\Win7x64\boot\etfsboot.com -h -u2 -m -lWIN_EN_DVD C:\Win7x64\ C:\64xW7.iso
- komutunu girin. İşlem tamamlandığında C kök dizininde 7isiminde yeni ISO'nun oluştuğunu göreceksiniz. (İsmini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)
- Makalede bu ISO'yu kullanın. (Windows 8 sürümleri için bu adımlara gerek yok)
5. 14- Kopyalama işlemi bittikten sonra USB flash sürücünüzde \efi\microsoft klasöründe boot adında bir klasör olduğunu göreceksiniz;
6.
7.
15- Bu klasörü kopyalayıp bir üst lokasyona yani \efi lokasyonuna yapıştırın. Yani hem \efi hem de \efi\microsoft klasöründe aynı boot klasörü olsun.
16- Yazının başında nasıl tedarik edeceğinizi belirttiğim bootx64.efi dosyasını efi\boot klasörüne atın;
Bu yöntemi kullanarak Windows 7 UEFI Kurabilir miyim?
Kaynak: Windows 7: UEFI Kurulum için Önyüklenebilir USB Flash Sürücü Hazırlamak enpedi-Windows 7
NOT: Bende çalışmadı fakat bazı kullanıcılar bunu yapmış ve rahatlıkla UEFİ kurabilmiş. (USB yerine DVD kullandım.)
Son düzenleyen: Moderatör: