Alicem Doğan
Megapat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2
Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
Merhaba arkadaşlar. Bugün Usb bellek aracılığıyla Windows 8.1 RTM indirmeye karar verdim. Hem de bilgisayara da format atacaktım. @Recep Baltaş abinin Usb belleğe yazma videosunu izledim. Ben GBT, MBR kısmında MBR'yi seçmiştim. Sonra Özay ve Recep abinin yapmış olduğu Windows 8 format rehberi videosunu izledim. Orada "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz ?" kısmına geldim. 100 Mb'lik recovery dosyasını sildim. Benim 500 GB'lik diskimi ikiye bölmüşlerdi (Birisi 90, diğeride 380 GB civarı). Sorun şu ki iki diskte de yükleme yapamıyorum. GBT formatında olması gerekiyormuş. Ben de tekrar bilgisayara girer formatı değiştirip tekrar denerim diye düşündüm. Ama maalesef öyle olmadı. Hatayı pek hatırlamıyorum ama Asus logosundan sonra Boot'lamak için herhangi bir cihaz takın ve herhangi bir tuşa basın gibi bir yazı karşıma çıktı. Basıyorum basıyorum o yazı yine çıkıyor. Anlayacağınız yapamadım. O formatı nasış değiştirebilirim ?
İşletim sistemi : Windows 7 professional 64 bit
İşletim sistemi : Windows 7 professional 64 bit