UEFI Windows 8.1 Kurulumunu Nasıl Yapacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Shoskim

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben yeni bir bilgisayar aldım. Fakat alıp açtığımda gereksiz programlar mevcuttu. Bende elimde DreamSpark lisansı olduğu için direk formatlamaya karar verdim. Ama ben UEFI olarak kurulum yapmayı başaramadığım için normal kurdum.

Fakat daha sonra UEFI kurulumun daha sağlıklı olduğunu öğrendim. Acaba ben nasıl UEFI kurulum yaparım tekrardan?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacağın adımlar:
  1. Rufus ile .iso dosyasını USB belleğe "UEFI sistemler için GPT olarak yazdır" modunda boot edecek şekilde yazdır.
  2. BIOS ayarlarını varsayılan hale getir.
  3. USB belleğini boot et.
  4. Tüm diskleri sil ve kafandaki miktara göre bölümle.
  5. C: için kullanacağın bölümü seç ve format işlemine başla.
  6. Artık UEFI olarak kurulmuş bir Windows'a sahipsin.
Kurulum Rehberlerimiz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sayın @Recep Baltaş bu sorduğunuz soruya cevap vermiştir. Yukarıdaki arkadaşın dediği şekilde yaparsanız istediğiniz olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı