UEFI Windows'ta BIOS modu nasıl CSM oluyor?

the_darkeness

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11 kullanıcıları Valorant oynamak için Secure Boot'u açması gerekiyor Secure Boot'u açmak içinde UEFI moda geçilmesi gerekiyor benim anlamadığım kısım ise Windows 11 kurarken zaten UEFI bir şekilde kuruyoruz BIOS modu nasıl CSM oluyor? Umarım sormak istediğim şeyi anlamışsınızdır.

Windows 11 kullanıcıları Valorant oynamak için Secure Boot'u açması gerekiyor Secure Boot'u açmak içinde UEFI moda geçilmesi gerekiyor benim anlamadığım kısım ise Windows 11 kurarken zaten UEFI bir şekilde kuruyoruz BIOS modu nasıl CSM oluyor? Umarım sormak istediğim şeyi anlamışsınızdır.
Valorant'ın boş şartları. Hem bu şart hemde TPM 2.0 şartı zaten ikisi olmasa Windows 11 desteklemeyen PC olarak geçiyor çok saçma.

Valorant'ın boş şartları. Hem bu şart hemde TPM 2.0 şartı zaten ikisi olmasa Windows 11 desteklemeyen PC olarak geçiyor çok saçma.
Hocam kurulum sonrası kapatabiliyoruz Secure Boot'u.

CSM dediğimiz şey hem BIOS hem de UEFI işletim sistemlerini boot etmeyi sağlayan ayardır.
CSM'yi kapatırsanız sadece UEFI olarak boot etmiş olursunuz. O yüzden CSM'yi kapatıp Secure Boot'u öyle de açabilirsiniz.

Windows 11 MBR kurulabiliyordu, hala kuruluyor mu bilmiyorum, MBR kurulumlarda Secure Boot için CSM'yi kapattığınızda Windows boot etmez, yani açılmaz, GPT yani UEFİ kurulum gerekir.

Aynı zamanda aramaya "msinfo32" yazıp BIOS modunuzu kontrol edin. Eğer "UEFI" yazıyorsa sıkıntısız bir şekilde CSM'yi kapatabilirsiniz.
"Eski" yazıyorsa aşağıdaki rehbere göz atıp CSM'yi kapatın. Yoksa Windows boot etmeyebilir.

Hocam siz benim sorumu çok yanlış anladınız.

Hayır doğru anladım, size Windows 11'in UEFI olmadan kurulabileceğini anlattım, bu durumda Secure Boot açamazsınız.

UEFI kurulumda BIOS UEFI olsa bile CSM açık olabiliyor, sizin anlattığınızda bu CSM'yi kapatıp sistemi UEFI çalıştırmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı