UefiSeven nasıl kurulur?

Kemal Yiğit

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar UefiSeven ile Windows 7 kurmak mümkünmüş. GitHub sayfasındaki çoğu şeyi yaptım ama son iki talimatı anlayamadım. Bilen veya yapan birisi varsa yardım edebilir mi acaba?
  1. Rename bootmgfw. EFI at (HDD)\EFI\Microsoft\Boot\ to bootmgfw. Original. EFI.
  2. Copy UefiSeven bootx64.EFI to (HDD)\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw. EFI using EFI Shell.

Düzenleme: Windows 10 kur diye saçma sapan şeyler yazmayın. Dual boot olarak kullanacağım zaten.

Biz bunu defalarca deneyip epey bir mesai harcadık ama pek başarılı olamadık maalesef. Hatta forumda bir rehber bile yazdım:

Harici ekran kartı ile sorun oluyordu sanırım.

Bu yaz tekrar deneyeceğiz.

Biz bunu defalarca deneyip epey bir mesai harcadık ama pek başarılı olamadık maalesef. Hatta forumda bir rehber bile yazdım:

Harici ekran kartı ile sorun oluyordu sanırım.

Bu yaz tekrar deneyeceğiz.

Rehbere bakacağım teşekkürler Recep hocam bende laptop var, ekran kartı dahili Intel HD 620 harici GeForce 940MX sorun çıkarır mı acaba? Önceden legacy olarak kurmuştum bir şekilde ama şu an BIOS modunu legacy ye alınca HDMI ile görüntü gelmiyor ayrıca Windows 10 UEFI olarak kurulu olduğu için mecbur UEFI olarak denemek zorundayım zaten bir işim yok kendime uğraş arıyorum :D

Durum güncellemesi: Son iki talimatın nasıl yapılcağını buldum EFI bölümüne dosyayı attım ama nafile bu sefer starting windowsda donmadı direk boot loopa girdi sürekli yeniden başlatıyordu galiba bu işin peşini bırakmam lazım sanal makine ile devam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı