Çözüldü UEFISHELL ve WINDRIVER silinmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raisytolga

Centipat
Daha fazla  
Format atmamda bir sıkıntı yok ama bu UEFISHELL ve WINDRIVER silmemde bir sakınca olur mu? Yoksa bu şekilde direkt ortadaki alana yükleyip geçeyim mi? Bölüm birdeki ne hiç bilmiyorum ama bölüm ikiyi silmem bence bir sakınca yaratmaz herhalde.

8972E924-9AB7-4E9E-9C3D-0828AE4BD34E.jpeg

Çözüm
  • Tüm disklerin üzerine tıklayıp aşağıdan sil butonuna basın.
  • Daha sonrasında diskler o ekranda teke düşecektir.
  • Tek kalan Disk'in üzerine tıklayıp yeni deyin ve değeri değiştirmeden Tamam'a basın.
    • Görünen disk sayısı bu işlemden sonra tekrardan artacaktır.
  • En çok alana sahip Disk'e bir kez tıklayın ve "sonraki" butonuna basın. Format işlemi başlayacaktır.
  • Tek kalan Disk'in üzerine tıklayıp yeni deyin ve değeri değiştirmeden Tamam'a basın.
  • En çok alana sahip Disk'e bir kez tıklayın ve "sonraki" butonuna basın. Format işlemi başlayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yeni demeye gerek yok. Tek disk gözüktüğü zaman ileri bassa bile Windows tekrar otomatik oluşturuyor onları.

Arkadaşlar silip kurmayı ben de biliyorum. Merak ettiğim gerekli mi bunlar bölüm 1'deki ne hiç bilmiyorum. Bölüm 2'deki büyük ihtimal içindeki parçaların driverları. Windows 11 kendisi internet üstünden kurulum esnasında indirmiyor mu zaten driverları. Belki de Acer SSD'nin içine gerekli driverları kendisi de yedeklemiştir olmadı formattan sonra elle de silebilirim o dosyaları. Asıl bilmediğim bölüm 1'in ne olduğu.

Son düzenleyen: Moderatör:
@raisytolga UEFI'nin kendine oluşturduğu disk alanı gibi bir şey. Her türlü onlar zaten otomatik oluşacak silsen bile.

Arkadaşlar silip kurmayı ben de biliyorum. Merak ettiğim gerekli mi bunlar bölüm 1'deki ne hiç bilmiyorum. Bölüm 2'deki büyük ihtimal içindeki parçaların driverları. Windows 11 kendisi internet üstünden kurulum esnasında indirmiyor mu zaten driverları. Belki de Acer SSD'nin içine gerekli driverları kendisi de yedeklemiştir olmadı formattan sonra elle de silebilirim o dosyaları. Asıl bilmediğim bölüm 1'in ne olduğu.
FreeDos olarak aldığın sistemin içerisinde de "FreeDos" dediğimiz sistem kurulu geliyor zaten. Windows 11 kuracağınız için bu partitionları temizleyin ve sıfır kurulum yapın.

Driver lazım olursa konu açmanız yeterli. Zaten o sürücüler güncel değil çok ve üreticinin sitesinde de var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı