Ülkemiz neden kötü?

selimtti

Decipat
Yer
Beyazsaray
Arjantin kazandıktan sonra kendi kendime şunu dedim;

"40 milyonluk Arjantin bile şöyle takım kurabiliyor, koskoca 80 milyonluk Türkiye bir takım kuramıyor. Vallahi rezil haldeyiz." dedim.

Tartışmalı bir konu olacak fakat soruyorum,
Bizim ülkemiz neden böyle?

Yani yetenekli yarışmacımız mı yok? Oyuncumuz mu yok? Neden biz bir Ronaldo, bir Messi çıkaramıyoruz? Neden üretemiyoruz? Bilim adamımız mı yok?

Yetenekli kişi var ama destek yok... Formula'da neden Türk pilotumuz neredeyse yok zannediyorsun? Ülkemizde sadece TOSFED gibi kuruluşlar destek verebiliyor, tarihe geçmiş, değer gören bir F1 pistine sahibiz ama anlaşma imzalanmıyor. Çok büyük bir Turizm öğesi aslında. Ayrıca bizim ülkemizde spor denince akla ilk gelen şey Futbol oluyor maalesef. Politik konum, tarım konularında çok iyi bir coğrafyaya sahibiz. Ülkenin temel taşlarını oluşturan eğitim bile sıkıntılıyken futbolcu çıkarsak ne olur?

Yetersiz eğitim ve torpil.

Futbol disiplini ve Altyapı kültürü olarak diğer Avrupa ülkelerinden en az 5 yıl gerideyiz. Sen hiç Almanya liginde tribünlere işaret fişeği atıldığını gördün mü?

Son turnuva da fark ettim milli takımımızın bir oyun/taktik anlayışı yok. Kaliteli oyuncularımız var. Altyapımız tesisimiz var. Bir planımız yok. Bu yüzden diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…