Ülkemizdeki bilgisayar tamircileri neden bu kadar kötü?

Önce bir ara bilgisayarcıları dolaştım bilgisayar montajı için. Hepsinin de gizli bir odası var, kimseyi almıyorlar. Montajı orada yapacaklarını, kimseyi içeri alamayacaklarını söyledi hepsi de. Üstelik neden diye sorunca azar yedik. Ve daha sonra Technopat maceram başladı. Unutmuştum neden Technopat'a üye olduğum şimdi aklıma geldi.

Geçen evde sıcak hava tabancasıyla ekran kartı komponentlerini söküyordum, abim geldi boşa elektrik harcıyorsun sanki söktüklerini kullanacaksın diye azarlamıştı. Napayım sabahtan akşama kadar boş boş instagramda mı gezeyim?

Bir tane sağlam parça kurtarsan o bozuk aletlerden kar kardır. Adamlar bilgisayar parçalarını tepkimeye sokarak altın kaplamalarını söküyor. Altınla kalmıyorlar, bakır, gümüş ve paladyumu ayırıyorlar.

Ülkede bilgisayar tamircisi yok ki zaten. Geçen gün Ryzen 5 3600 takarken pinlerini kırdım ve tüm bilgisayar tamircileri hatta forumdakiler bile at çöpe dediler. Dinlemedim uzun soluklu bir uğraş sonucu bir telefon tamircisine lehimlettim ve gayette güzel çalışıyor şu an. Bilgisayar tamircisi ne yapacaktı peki? 2000 TL’den yenisini tedarik edecekti.

Helal olsun hocam. Sen o işlemciyi satsan birisine bile anlayan tamir ederdi. Çöpe atsan ve tekrar sipariş etsen ülkeden bir döviz daha çıkartacaktın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak adam çöpe atmak yerine tamir ediyor mesela. Bu işlemciler Windows 10 kullandırıyor sorunsuzca.

Kırık oyunu 20 TL'ye yükleyende gördüm işinin ehlini de. En çok beni üzen kısım mesela fanı yağlama gibi bir basit işlemi bize meslek sırrı diye kakalayıp 100 TL ödetmeleri, sistemi sıfırlayıp, içindeki işlemciyi söküp, babama işlemci çalışır vaziyette olmasına rağmen abi işlemciyi düşürdük demeleriydi.

İşlemci düşürmek nedir kardeşim. Yükselteceğine düşürmek nedir. Buda varya yemek programında birisi yemeğe güneş kokusu sinmiş demişti ona benziyor buda.

Birde bu var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci düşürmek nedir kardeşim. Yükselteceğine düşürmek nedir? Bu da varya yemek programında birisi yemeğe güneş kokusu sinmiş demişti ona benziyor bu da.

Allah'tan zaten işlemci dandik bir modeldi. Intel Pentium falandı herhalde, onunda bir alt modeli varmış tamirciden bilgisayar gelince öğrendim. Yıllar sonra dank etti kafama yalnız o zamanlar 10 yaşımdayım .Yedi yıl öncesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…