Benim okuduğum okulda normalde okul kıyafeti giymemek yasak. Serbest gelenleri içeri almıyorlar. Ama bir tane öğrenci sürekli serbest geliyor, değişik renklerde bir sweatshirt, spor temalı bir eşofman veya şort. Çocuğa hiçbir şey diyen yok.
Ben bir kere beden eğitimi dersi var diye şortla gelmiştim (beden eğitimi olduğu günler, siyah eşofmanla durabiliyoruz. Ben şortun yasak olduğunu bilmiyordum.) Kapıda direkt olarak çevirdiler, müdür yardımcısı beni odasına götürüp "g*rizekalı" tarzı bir şeyler söylenip durdu. Disipline gidecektim sonra velimi arattılar bana eşofman getirmesi için. Ben disipline kadar gidecekken bu çocuğa niye bir şey olmuyor?
Bu sene öğrendim, meğer okulda ki bir yetkiliyle bir bağı varmış, şaşırtmadı.
Onun dışında derslerde bağırarak konuşma, hocaya saygısızlık (hocaya bir şey fırlatmak), dersin düzenini bozma gibi okul kurallarında suç sayılan davranışları yapıyor ve hiçbir şey olmuyor.
Yaramazlık bende yaptım ama doğru yolu buldum. Bu hala bulmamış, bulmasını da istemedikleri için ceza vermiyorlar sanırım. (!) benim ve benim gibilerinin suçu okulda ki yetkililerle bir bağı olmaması mı? Neden kurallar ona işlemiyorda bize işliyor?
Belki bazı kişiler okulda olan torpili önemsemiyebilir, fakat okulda torpille geçinen ileride iş hayatında da torpil istemez mi?