Asgari ücretlilerin maaşı her zaman ucu ucuna yetecek kadar.
Altının kendisi değer kazanıyor. Dolara karşıda ciddi değer kazanmış. Yani yanlış karşılaştırma.
Geçtiğimiz zamanlara ait Altın ($/kg) verilerini mi görmek istiyorsunuz? 5 Yıl için Altın ($/kg) fiyatı bilgilerine bu sayfadan ulaşabileceğiniz gibi, gerçekleşen tüm değişiklikleri grafik üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz altın hesaplama aracı ile Altın ($/kg) alış satış fiyatı...
Asgari ücretle geçinen aileler için değişen ne şuanda?
Gelecek kriz stagflasyon. İşsizlik, küçülme, enflasyon. Henüz etkileri vatandaşa gelmedi. IPhone 10 bin lira, patatesin kilosu 1.5 TL. Siz şuanda kriz var diyebilirsiniz ama 1-2 sene içinde görürsünüz krizi.
Tüketim ve ithalat düşünce üretim yavaşlar. Kar edemeyen fabrikalar kapanır. Enflasyon üretim maliyetinden dolayı artmaya devam eder. İşsizlik artar. Asgari ücretle çalışanların en az yarısından fazlası işsiz kalması muhtemel. 4 Kişilik ailenin kira, beslenme, barınma ihtiyaçlarını karşılayamaması krizdir. Afrika'da 100 dolarla krallar gibi yaşanan ülkeler var. Yüksek teknoloji ürünlerine ulaşamaması ekonominin sorunlu olduğu anlamına gelmiyor.
GeçtiÄimiz hafta OHALâin kalkmasıyla âiflas ertelemeâ yeniden gündeme geldi. Ancak OHAL süresince askıya alınan iflas erteleme 15 Mart 2018âde çıkan yasayla tarih oldu. Sadece süreci devam eden Åirketler iflas erteleme uygulamasından faydalanacak.
Mali zorluk çeken şirketin yaptığı iflas anlaşması konkordato ne anlama gelir, ne işe yarar? İşte batık şirketlerin farklı yöntemlerle uygulayabileceği konkordato hakkında detaylar…
Şirketler kapanıp esas kriz yaşanmasın diye ölü şirketleri kurtarıyorlar. Yeni işçinin sigortasını, vergisi devlet ödüyor ve farklı teşvikler var. Konkordato neden hep gazetelerde acaba.