Ülkenin ekonomisinden memnun olan var mı?

Memnun musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    230
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz yoksa (*) haber izlemiyor muydunuz ? Fark etmez ülkenin durumu şuan çok iyimiş. Bor çıkarmamıza da az kaldı maaşlar filan yükseldi yakında viyana'da bizimdir toprağım.

Güzel de aldığın herşey dolarla geliyor ülkeye nasıl asgari ücrete farketmiyor onu çözemedim şimdi. Asgari ücret çeyrek altın alım tablosuna bak bence bi ne kaybetmişsin anlarsın.
Asgari ücretlilerin maaşı her zaman ucu ucuna yetecek kadar.
Altının kendisi değer kazanıyor. Dolara karşıda ciddi değer kazanmış. Yani yanlış karşılaştırma.

Asgari ücretle geçinen aileler için değişen ne şuanda?

Gelecek kriz stagflasyon. İşsizlik, küçülme, enflasyon. Henüz etkileri vatandaşa gelmedi. IPhone 10 bin lira, patatesin kilosu 1.5 TL. Siz şuanda kriz var diyebilirsiniz ama 1-2 sene içinde görürsünüz krizi.

Tüketim ve ithalat düşünce üretim yavaşlar. Kar edemeyen fabrikalar kapanır. Enflasyon üretim maliyetinden dolayı artmaya devam eder. İşsizlik artar. Asgari ücretle çalışanların en az yarısından fazlası işsiz kalması muhtemel. 4 Kişilik ailenin kira, beslenme, barınma ihtiyaçlarını karşılayamaması krizdir. Afrika'da 100 dolarla krallar gibi yaşanan ülkeler var. Yüksek teknoloji ürünlerine ulaşamaması ekonominin sorunlu olduğu anlamına gelmiyor.

Şirketler kapanıp esas kriz yaşanmasın diye ölü şirketleri kurtarıyorlar. Yeni işçinin sigortasını, vergisi devlet ödüyor ve farklı teşvikler var. Konkordato neden hep gazetelerde acaba.

Asgari ücretlilerin maaşı her zaman ucu ucuna yetecek kadar.
Altının kendisi değer kazanıyor. Dolara karşıda ciddi değer kazanmış. Yani yanlış karşılaştırma.

Asgari ücretle geçinen aileler için değişen ne şuanda?

Gelecek kriz stagflasyon. İşsizlik, küçülme, enflasyon. Henüz etkileri vatandaşa gelmedi. IPhone 10 bin lira, patatesin kilosu 1.5 TL. Siz şuanda kriz var diyebilirsiniz ama 1-2 sene içinde görürsünüz krizi.

Tüketim ve ithalat düşünce üretim yavaşlar. Kar edemeyen fabrikalar kapanır. Enflasyon üretim maliyetinden dolayı artmaya devam eder. İşsizlik artar. Asgari ücretle çalışanların en az yarısından fazlası işsiz kalması muhtemel. 4 Kişilik ailenin kira, beslenme, barınma ihtiyaçlarını karşılayamaması krizdir. Afrika'da 100 dolarla krallar gibi yaşanan ülkeler var. Yüksek teknoloji ürünlerine ulaşamaması ekonominin sorunlu olduğu anlamına gelmiyor.

Şirketler kapanıp esas kriz yaşanmasın diye ölü şirketleri kurtarıyorlar. Yeni işçinin sigortasını, vergisi devlet ödüyor ve farklı teşvikler var. Konkordato neden hep gazetelerde acaba.
Benim demek istediğim gidip iPhone al mı demek anlamadım şimdi . Nohut pirinç gibi bakliyat üstüne ithal et bunlar TL ile geliyorsa ben haksızım

Orta kalite 3 kg patatese 10₺.
Soğan kg 2.50-3.50₺ arası boyutuna göre değişiyor.
Ekmek 1.50₺.
Portakal kg 2.50-5₺ arası kalitesine göre değişiyor.
1 kg kıyma neredeyse 60₺ olmuş.

Şimdi 5 yıl önce 5kg kızartmalık patatese 10₺ veriyordum. Soğanın kilosu 1₺ bile değildi. Sırf eve 2-3kg elma ve portakal girerdi. Brokoli, karnıbahar, kereviz ve et eksik olmazdı.

Kısacası 50₺ civarına 4 kişilik ailenin 1 haftalık meyve ve sebze ihtiyacı rahatlıkla karşılanıyordu.

Şimdi aynı pazar arabasının yarısı boş dönüyor...

Diyeceklerim bu kadar, gerisini siz düşünün.

Memnun olmayanlar nasıl değil anlamıyorum kardeşim yurt dışındaki adam çift RTX 2080Tİ kullanıyor diye illa senin de çift RTX 2080Tİ kullanmana gerek yok ne doyumsuz adamsın al GT1030 geç kenara ne yapıyorsan yap. (!)

Memnun olmayanlar nasıl değil anlamıyorum kardeşim yurt dışındaki adam illa çift RTX 2080Tİ kullanıyor diye senin de çift RTX 2080Tİ kullanmana gerek yok ne doyumsuz adamsın al GT1030 geç kenara ne yapıyorsan yap.
Benim onlardan farkım ne de ben gt1030 kullanıyorum onlar RTX 2080Tİ zaten bu algı yüzünden bu haldeyiz kardeşim .

@Ctvxn RTX 2080 Ti geç önce temel gıda malzemeleri %40 zamlanmış. Senin maaşına o kadar zam geldi mi ? Gelmedi.

Yazdığın yorumdan yola çıkarsak büyük ihtimal hiç kendi paranla ya pazara gitmedin ya da markete uğramadığın belli oluyor. Yoksa insanlar nasıl memnun değil yazmanın mantık çerçevesinde açıklaması yok.

Bu arada Türk halkının, senin ve benim onlardan neyi eksik ? Bende az para verip teknolojiye ulaşmak istiyorum, bu günümüzde temel ihtiyaçtır.

Benim onlardan farkım ne de ben gt1030 kullanıyorum onlar RTX 2080Tİ zaten bu algı yüzünden bu haldeyiz kardeşim .
Ünlem koymayı unutmuşum 😀
@Ctvxn RTX 2080 Ti geç önce temel gıda malzemeleri %40 zamlanmış. Senin maaşına o kadar zam geldi mi ? Gelmedi.

Yazdığın yorumdan yola çıkarsak büyük ihtimal hiç kendi paranla ya pazara gitmedin ya da markete uğramadığın belli oluyor. Yoksa insanlar nasıl memnun değil yazmanın mantık çerçevesinde açıklaması yok.

Bu arada Türk halkının, senin ve benim onlardan neyi eksik ? Bende az para verip teknolojiye ulaşmak istiyorum, bu günümüzde temel ihtiyaçtır.
Ünlem koymayı unutmuşum 😀

Benim demek istediğim gidip iPhone al mı demek anlamadım şimdi . Nohut pirinç gibi bakliyat üstüne ithal et bunlar TL ile geliyorsa ben haksızım
Hayır onu demek istemedim. Türkiye'de düz emekliler ve asgari ücretliler her zaman ucu ucuna yaşıyor. Mevsimine göre pahalı şeyler yerine ucuz olan alternatife yöneliyor. Şuanda her zaman olduğu gibi alternatiflere yönelerek eskisinden farksız yaşayabiliyorlar.
Bunu yaparak %10'luk hissettilerse asgari ücretliler, 10 bin lira ve üstü kazananlar %50 hissetti. Geçinmek ve yaşamak arasında fark var. Artık 10 bin lira kazananda geçiniyor.

Para kazanan kesim fakirleşti. Her dönemin asgari ücretine bakarsanız pek fark etmediğini görürsünüz. Eskiden yeni mühendisler 2.500 lira ile başlardı şimdi 3000 ile başlıyor.
10-15 Bin TL maaş alan mühendisler hala bu parayı alıyor. Eskiden 7 Bin dolar iken şimdi 2.500 dolar.
O yüzden nitelikli insanlar göç ediyor.

Asgari ücretliler ya da emekliler için şuanda ekonomi değişmedi.
Burada son cümlemde eksik ifade var. Gelecekteki krizden dolayı %10'luk farkı es geçmişim.

Pazarda ve marketlerin haftada 1 olan indirim günlerinde 1.5 lira patates. Soğanda aynı.
Esas açık elektrik, su, ısınma giderlerinde. Elektrik faturamız bir ayda 50 lira arttı.
50 Liraya 33 kilo patates alınıyormuş. Su ve doğalgazı ekleyip hesaplayın.

WYCQQXnrJij0xbjQoNg6wn5XelFXj87AFG34HFNR.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı