Kastettiğim konu din değil. İşin diğer dünyası yok diye.Milliyetçilik farklı bir şeydir. İnsanlar kendini sadece din için feda etmez.
Yaşayabilir ama günah, ahiret gibi kavramlar sebebiyle dayanabiliyorlar.Ateist olmayanlar hayati yasamiyor mu?
Ülkeye yararli olmaniz icin mesela neyi birakmaniz gerekiyor?
Kendinizi feda etmeyin hem, bilincli insanlara her zamankinden daha cok ihtiyaci var ülkenin.
Sevgiler![]()
Yaşayabilir ama günah, ahiret gibi kavramlar sebebiyle dayanabiliyorlar.
Ateist olmam sebebiyle bir yandan hayatımı yaşamak istiyorum ama ülkeye yararlı olabilecek duruma gelebilmem için çoğu şeyi bırakmam gerekiyor. Bir ateist bir Müslüman gibi kendini feda edecek duruma nasıl gelebilir?
İnanç kısmını belirtmemin sebebi nasıl olsa ahiret var vb. konular benim için geçerli değil. Dediğiniz gibi en basitinden tarihi öğrenmeyi ve öğretmeyi bile tarihi yeterince sevemediğimden yapamıyorum.Merhabalar, ülkeye yararlı olabilecek konuma gelmen için bırakman gereken şeyler nedir? Ayriyeten feda etmekten kastettiğin nedir? Bunları açıklarsan daha çok yardımcı olacağımıza inanıyorum.
Ülkeye faydalı olabilmek için inançlı veya inançsız olman gerekli değildir. Tarihini öğrenmek ve öğretmek yeterlidir. Bolca yazıp çizmek, okumak, okuduğunu anlatmak, gençleri de bunlara teşvik etmek gerekir. Bunu yaparsan mühim bir iş başarırsın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.