Ülkeyi Terk Etme İsteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
989
Makaleler
2
Arkadaşlar bugün İlber Ortaylı'nın konferansına katıldım, konferansta sürekli ülkeyi terk etmek isteyenlerden bahsetti, bazı toplumlar göç ederek ayakta durabilmiş ama bizim için böyle bir şey söz konusu olamaz dedi. Forumda sürekli denk gelen konular var, bıktım ülkeden, ülke cahil kaynıyor gibi sürekli ülkeyi terk etme çabasında olanlar var. İlber Hoca'nın dediği gibi ülkeyi terk ederek bir yere varamayız belki 50 sene sonra belki 70 sene sonra umduğumuz toplum yapısına kavuşuruz, tarihimizi, kültürümüzü ve coğrafyamızı tanıyarak bunun üstesinden gelebiliriz.
 
50 sene sonra kavustugumuzda kaybolan 50 senemi geri vereceklerse ben de kalayim.

Sirf Irlanda'da dogdugu icin daha iyi bir hayat yasiyorsa bir insan, kimse kusura bakmasin da vatan millet sakarya edebiyati umrumda olmaz.

Ayrica Turkiye nin sorunu, onu yonetenler degil, o yonetenlere oy veren cahil kitledir. Bu insanlar 50 yil sonra cocuklariyla birlikte yine aramizda olacaklar. Meraklisi açip baksin 50 yil onceki 1970 yillarindaki Turkiye problemlerine. Issizlik, enflasyon, yolsuzluk, siyasal Islam vs , hic degisen bir sey yok. Aziz Nesin sonuna kadar hakliydi.
 
Bunu sadece cahillik ile açıklamak mümkün değil. Tek problem bu ise Bornova da Beşiktaş da Kadıköy de Bakanlıklar da oturun. Türkiye'nin, nerdeyse Avrupa'da ki ilçelerin tamamında daha kaliteli ilçeleri var.

Mesela ben de mezun olduktan sonra imkanım olursa yurt dışında çalışmayı düşünüyorum. Bunu sebebi tamamiyle ekonomik, benim üst dönemlerim şu an da Türkiye'de kazanacakları paraların çok rahat 3-4 katını kazanıyorlar.

Eğer ki çalışma amaçlı yurtdışına gidiyorsanız ve birkaç sene kalıp güzel bir para ve tecrübe biriktrip Türkiye'ye dönüyorsanız bu hem sizin için hemde ülkeniz için çok güzel bir şey. Ülkeye çok ciddi döviz sokuyorsunuz. Ama devletin size yaptığı 20 senelik yatırımı yurtdışında yerleşik hayata geçip çöpe atıyorsanız bu hoş bir şey değil. Türkiye yıllık 100,000'nin üzerinde beyin göçü veriyor ve bu göçü durduramadan gelişmesi de pek mümkün değil.
 
Son düzenleme:
50 sene sonra biz değil Suriyeliler, Iraklılar, Filistinliler, Pakistanlılar, İranlılar bütün göçmenler ulaşır. Biz ulaşamayız böyle giderse. Hadi eyvallah.
 
Ben kendi geleceğime bakarım kimse kusura bakmasın. Burada vatan edebiyatı yapanlar da eminim göç durumu olsa hemen terk eder ülkeyi. Bıktım artık. Bodrum'un bir beldesinden Bodrum'a 6 TL'ye gitmekten.
 
  • Beğen
İfadeler: acv
Bazıları çalışmadan yorulmadan kolay para kazanma peşinde, doğuştan olsun diyor Avrupa'da her şey hazır diyor.
Şu sözü şuraya koyuyorum.
“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal ATATÜRK
 
Bunu sadece cahillik ile açıklamak mümkün değil. Tek problem bu ise Bornova da Beşiktaş da Kadıköy de Bakanlıklar da oturun. Türkiye'nin Avrupa'da ki, neredeyse tüm ilçelerden daha kaliteli ilçeleri var.

Mesela ben de mezun olduktan sonra imkanım olursa yurt dışında çalışmayı düşünüyorum. Bunu sebebi tamamiyle ekonomik, benim üst dönemlerim şu an da Türkiye'de kazanacakları paraların çok rahat 3-4 katını kazanıyorlar.

Eğer ki çalışma amaçlı yurtdışına gidiyorsanız ve birkaç sene kalıp güzel bir para ve tecrübe biriktrip Türkiye'ye dönüyorsanız bu hem sizin için hemde ülkeniz için çok güzel bir şey. Ülkeye çok ciddi bir döviz sokuyorsunuz. Ama eğer ki devletin size yaptığı 20 senelik yatırımı yurtdışında yerleşik hayata geçip çöpe atıyorsanız bu hoş bir şey değil. Türkiye yıllık 100,000'nin üzerinde beyin göçü veriyor ve bu göçü durduramadan gelişmesi de pek mümkün değil.
Milliyetçilik hala pompalanıyorsa bunun sebebi mevcut sistemlerin ve ülkelerin istikrarını sağlamak. Bundan 300 yıl sonra dünya üzerinde hala insan medeniyetini varlığını sürdürüyor olursa kendilerinden 300 yıl önceki dünyayı anlatan kitaplar okuduklarında, veya artık bilgiye kitap değil de her ne ile erişilecekse, birçoğumuzun sahip olmakla gurur duyduğu vatanseverlik kavramına farklı bir gözden bakabilecek ve onlara milliyetçilik ve vatanseverlik gibi kavramlar saçma gelecek. Ayrıca bundan 300 yıl sonra Türkiye filan da kalacağını sanmam. Muhtemelen çok sayıda ülkenin oluşturacağı birliklerden birinde yer alıyor olur. Atıyorum Nijeryanın bundan 300 sonra "Büyük Afrika Birliği"nde yer alması gibi. Yanlış anlaşılmasın, tabii ki kültürümüzü korumak ve insanlık başta olmak üzere ülkemizin de iyiliğine bir şeyler yapmak takdire şayandır ancak herkesin felsefesi kendi milletini yüceltmek yerine insanların ve kendisinin çıkarlarını düşünmek olsaydı çoktan harika bir dünya kurmuştuk. Sanırım insanlık olarak zamana, istikrara ve eğitime ihtiyacımız var
 
Bütün ınsanlıga hitap edecek bır teknoloji geliştiririm, bu teknolojiyi satmaya çalışalım bakalım kim daha cok ücret öder. İsrail'i bilmem ama Turkıye devleti en düşük fıyatı vermezse bır sey bilmiyorum. Gider yahudi lobisine satarım. Mesele para degıl mesele o gelıstırıcıye verılen deger. Gözünün yaşına bakmam.

Kıssadan hisse işi kaliteli yapana üreten zihne hakkını vereceksın. Yoksa gelir seni havadan bombalarlar vatandaşının yaptığı bombayla. Türkiye'nın göreceği bir 100 yıl daha yok dıye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazıları çalışmadan yorulmadan kolay para kazanma peşinde, doğuştan olsun diyor Avrupa'da her şey hazır diyor.
Gelişmiş ülkelerde hiçbir şey dogustan hazir olmuyor aksine bizden daha cok calisiyor ve daha duzenli, planli bir hayat sürdürüyorlar. Yazdiginiz, söz ise Suudi Arabistan gibi ülkeler icin gecerli. Calismiyorlar petrol sayesinde ayakta duran bir ülke ama baska ulkelerin kuklasi durumunda.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı