Ümit Saiguan bisikletin v freni tutmuyor

Sxinar

Hectopat
Makaleler
10
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 , 16GB Ram 1TB SSD
Merhaba, geçen gün bisikletimin aktaricisini zincirini fren (v fren) bakıma soktum ve aktarıcımı Shimano yerine saıguan ile değişmişken frenleri de yeniledim.
İlk 2 gün muhteşemdi ve bizim dükkana giden yol biraz uzun ve yokuşlu ilk olarak yokuş cikiyorum sonra yollarda tamamen durup sonra oldukça dik bir yokuştan iniyorum. 3 gün geçti ki bisikleti sürmeden once frenleri kontrol ettim yine çok iyiydi (telleri de değiştirdim) yokuştan inerken bir anda frenim sanki keyfiyle duruyormuş gibi bir performans gösterdi ve asla durmadı.
Her zaman iki frenle durardım ama yokuşlarda on freni kullanırım sadece. Yeniledikten sonra tamamen ön freni kullanmaya başladım sonra tut bırak yapmama rağmen tutmuyor bir pabuç. 3. günde bir anda erir mi?
Gozle gorulur bir değişiklik yok kablo da sağlam ayarım da tamdır.
Ne yapabilirim ön frenin tutması için?
Mekanik hidrolik fren tak demeyin yokuş cikiyorum bisikleti ağırlaştırmak istemiyorum.
Fotoğrafını atarım akşam bisiklet çok kirli ondan olabilir mi?
Bu arada bahsettiğim yokuşu günde 4 bazen 5 defa inmek zorunda kalıyorum.
Google maps ile tahmini 500 metre ancak bu sadece indirim yokuş onun dışında da yokusa gelmeden fren kullanıyorum yıpranmış olabilir mi?

Screenshot_2025-08-06-17-16-57-813_com.google.android.apps.maps.jpg

Not: Bugün 3,5 km bir akrabamin yanina gideceğim yol sadece kaldırım taşı bisiklet yolu kaldırım vs yok ve yokuşlu hafiften frenime güvenmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı