Üniversite bölüm önerisi

Tam aradığım kişisiniz. Benim de çocukluktan beri hayalim kafa dengi 4-5 kişiyle hayalimdeki oyunu yapmak. Ne kadar son sokakta büyüyen nesile az da olsa girebilsem de 3-4 yaşımda oturdum bilgisayar başına her şeyini donanımsal olsun yazılımsal olsun kendim ya deneme yanılmayla ya araştırarak öğrendim hala da bu yıl çok boş vaktim olmasa da deli gibi oyun oynarım düşünürüm kafamdaki oyunu böyle bir oyun yapabilir miyim diye oyun yapmayı yazılım dili öğrenmeyi denedim ama ortaokulda donanımım yeterli değildi lisede de yatılı kaldım 3 yıl. Yurt dışı hayalimin sebebi tamam bir noktaya kadar para da önemli ama imkanlar şartlar yüzünden yurt dışında yaşamayı istiyorum. Okumada kararsızlığımın tek sebebi herkesin yapay zeka mühendisliği öldürecek demesi ve 4 yıl okuyup asgarinin biraz üstüne çalışmaya mecbur kalma korkusu.

Yapay zeka mühendisliği öldürmeyecek mühendislere yardımcı olacak. Yapay zekayı daha iyi kullananlar bir adım öne geçecek.
O mantıkla düşündüğümüzde inşaat makinelerinin icadında inşaat işçiliğinin bitmesi lazımdı. Fakat bitmedi. Birkaç işçinin yapacağı işi artık bir makine ve bir operatör yapıyor.

Kaldı ki yapay zeka mühendisliği öldürsün. Okunacak düzgün kaç bölüm kalıyor ki? Hangisinde düzgün maaş alacaksın? Diğer bölümleri okuyup sevecek misin?
İyi tarafından bakarsan artık yapay zeka ile oyun görselleri oluşturabiliyor, kod yazabiliyorsun. Güzel bir fikrin varsa çok emek harcamadan güzel ürün elde edebilirsin.

Ben de öyle düşünüyorum. Yaratıcılık daha ön plana çıkıyor böylece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…