Üniversite bölüm seçimi

streetspirit258

Hectopat
Daha fazla  
Ben 17 yaşında Fen Lisesinde okuyan fakat teknoloji ile arası çok iyi olan biriyim. Küçük yaşta dayımın ps1 almasıyla birlikte teknolojiye merak başladı. Bu daha sonra bilgisayarlarla, kamera gibi konularda da fazladan bilgi elde edindim. Donanım konusunda gerçekten başarılıyım ve bu konu hakkında çok bilgi birikimine sahibim. Arkdaşarım bilgisayar veya telefon tarzı ürüner alırken hep bana danışırlar. Teknolojiyle bu kadar alakalıyken hala mesleğimi seçememiş olmam çok şaşırtıcı. Fen son sınıf öğrencisiyim. Yazılımla ilgilenmiyorum, bana çok sıkıcı geliyor. Benim işim tamamen donanım. Bir çoğunuzun Bilgisayar Mühendisliği önerisinde bulunacağınızı biliyorum fakat benim matematiğim gerçekten kötü ve oraya gidip başarısız olmak istemem. Benim gibi bilgisayarlara ilgisi olan akrebam şuan bir teknoloji marketinde çalışıyor. İşini severek yapıyor fakat maaşı çok az. Ben üniversite bitirip iyi bir işe sahip olmak isterim. Bu konu hakkında yardımınızı bekliyorum.

Not:Yurtdışında yaşıyorum ve burslu olarak oraya gelme şansım çok yüksek. Tercih konusunu daha önce hiç düşünmedim. Kendi okudğunuz bölüm hakkında bilgi, edindiğiniz deneyimler ile doğru bölümü seçmemde yardımcı olmanızı istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar mühendisliği deyince akla sadece yazılım gelmemeli dal olarak network ve donanımda seçebilirsin. Bilgisayar mühendisliği okuyorum konyada yazılım üzerine yoğunlaştım fakat diğer işleri yerine getirecek vasıflı kişiler yetişmesi gerekmektedir. Network ağ bölümünde kendini geliştirirsen çok ciddi paralar kazanabilirsin bunun yanında elektrik elektronik Mühendisliğide düşünebilirsin. Her şey senin elinde.

Elektronik ve haberleşme mühendisliği
Elektrik-elektronik mühendisliği
Bu ikisi sana en uygunları.

Elektrik elektronik- makina dan birini seç bence. ODTÜ makina mühendisliğin'de okuyorum sormak istediklerin varsa çekinme. Fakat bilgisayar mühendisliğini ben sana önermem tam olarak bir mühendislik değil ve matemetiğim kötü diyorsun iyide makina veya eem okursan çok çok çok ağır bir matematik göreceksin. Ama bilgisayar için aynısını söyleyemem oda arkadaşımda bil. müh öğrencisi sadece midterm haftası çalışıp geçiyor...

Makina mühendisliğinde aklına sadece fabrikada çalışan bakım onarım gibi işler yapan mühendisler gelmesin birçok alt dalı var ve onlara yönelebilirsin. Robotik, nanoteknoloji, havacılık ve uzay, malzeme bilimi, otomativ vs... zaten bizim bölüm mechanical engineering diye geçer.

Ayrıca Türkiye'de elektronik namına yapılan işler çok az. Aselsan gibi istisnalar var ama oralar içinde ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent gibi yerleri bitirmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı