Üniversite bölümü önerisi

pilotds

Hectopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Bu yıl son senem ve daha ne yapıcağıma tam karar veremedim. İstediğim bölümler jeoloji, fizik, arkeoloji, astronomi, uzay bilimi. Böyle eski çağlara dünyaya uzaya ilgim olduğu için bu bölümleri düşünüyorum ama Türkiye şartlarında çok şanslı değilim iş konusunda.

Sayısalın iyi anladığım kadarıyla, tavsiyem gemi makine mühendisliği bölümü. Çalışma şartları 6-9 ay gemidesin, gece nöbeti de var. Avantajları bir sürü ülke görüyorsun, bir sürü kültür keşfediyorsun, kişisel ziyaretlerinde de yurtdışı vize süreçlerin kolaylaşıyor. Aylık maaş tecrübeye göre 5500-13000 dolar. Gemiden döndüğünde çalıştığın, zorlandığın tüm anlar aklından gidiyor çünkü cebinde harcayamayacak kadar dolarla dönmüş oluyorsun. :D

Ailenizin siyasi tanıdıkları bağlantıları vs var ise siyaset üzerine güzel bir bölüme girin, zeki biri olduğunuzu göz önüne alarak eğitim hayatınızdada güzel işlere imza atın. Eğitiminiz devam ederken bir yandan parti ve siyaset işleriylede uğraşıcaksınız zaten.Paradan yana derdiniz olmaz, gücünüzde olur. Bütün büyük partiler sizin gibileri arasında görmek ister hele birde kaleminiz ve diliniz kuvvetliyse... yürür gidersin.

Ailenizin siyasi tanıdıkları bağlantıları vs var ise siyaset üzerine güzel bir bölüme girin, zeki biri olduğunuzu göz önüne alarak eğitim hayatınızdada güzel işlere imza atın. Eğitiminiz devam ederken bir yandan parti ve siyaset işleriylede uğraşacaksınız zaten. Paradan yana derdiniz olmaz, gücünüzde olur. Bütün büyük partiler sizin gibileri arasında görmek ister hele bir de kaleminiz ve diliniz kuvvetliyse... Yürür gidersin.

Şöyle tanıdıklarım var ama sayısalım orta derece falan çok iide değil çok kötüde sözelim daha baskın.

Şöyle tanıdıklarım var ama sayısalım orta derece falan çok iide değil çok kötüde sözelim daha baskın.
Sözel baskın olması daha güzel. Dediklerimi bir düşünün. Bu ülkede ya ticaret yapacaksın yada siyaset. Diğer türlü şu olacam bu olacam deyip bir tarafını yırtıp bu işleri yapanların kazandığının yarısını bile kazanamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı