Üniversite ders kaydı yaptırılmalı mı?

Merhaba ilk kez üniversiteye gideceğim yani 1. sınıfım fakat hiç ders kaydı yaptırmadım yaptırmam gerekli mi? İnternet üzerinden yapılıyor mu?
Hangi üniversite olduğuna göre değişir. Benim üniversitem 1. sınıf ve hazırlık öğrencilerine ders kaydı yaptırmıyordu mesela ama arkadaşımın üniveritesi yaptırdı. Yani senin üniversitende şart mı değil mi diye öğrenmen lazım.

Merhaba ilk kez üniversiteye gideceğim yani 1. sınıfım fakat hiç ders kaydı yaptırmadım yaptırmam gerekli mi? İnternet üzerinden yapılıyor mu?

1. sınıflar genelde yaptırmaz ama üniversiteden üniversiteye göre değişiyor olay. Öğrenci işlerini arayıp daha sağlılklı bilgi alabilirsiniz.

Gerekli. Üniversitenizin bilgi yönetim sistemine girip ders seçiminde bulunmalısınız.
Ders kaydını yaptım görselden bakabilirsiniz sizce bir eksik var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-09-14-20-01-19-40.jpg
    Screenshot_2024-09-14-20-01-19-40.jpg
    241,2 KB · Görüntüleme: 97
Ders kaydını yaptım görselden bakabilirsiniz sizce bir eksik var mı?

Evet biraz eksik var gibi. 45 AKTS istenmiş. Siz 30 AKTS'lik ders seçmişsiniz. Ben mi yanlış biliyorum, istenilen AKTS miktarına tamamlamak zorunlu değil miydi hocam?

@MekatronikciAbi

Evet biraz eksik var gibi. 45 AKTS istenmiş. Siz 30 AKTS'lik ders seçmişsiniz. Ben mi yanlış biliyorum, istenilen AKTS miktarına tamamlamak zorunlu değil miydi hocam?

@MekatronikciAbi
YouTube'da izlediğim videoda 30 kota vardı fakat bende 45 kota var. Ders programına baktım 1. Sınıfta olan derslerin hepsini ekledim toplam 9 ders vardı, zaten sitede başka eklenecek ders kalmadı. Ne düşünüyorsunuz?

@MekatronikciAbi

Hocam 45 AKTS olayı alttan dersi var ise onları da beraber alması için. Bazı okullarda o 40'dır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı