Üniversite derslerine nasıl çalışılır?

mkataturk

Hectopat
Makaleler
1
Normalde ders çalışma sorunum yoktu ancak üniversitede çoğu hoca bildiğiniz sohbet ediyor mesela coğrafya dersi var hoca gerçekten sohbet ediyor şakalaşıyor. Slaytlara çalıştım ancak hoca derste anlattıklarından sordu. Derste anlattığı şeyler gerçekten sohbet gibi mesela başka bir ders var hoca derste siyaset yapıyor ve ülkenin kötü durumlarını anlatıyor dersimizle alakası yok. PDF'lere çalışsam ayrı bir dert hocanın dediklerine çalışsam ayrı bir dert çok tutarsız.

bu sorunun net bir cevabı yok hocam lise gibi olmadığı için her hoca kafasına göre yapıyor tavsiyem üst dönemlerden yardım almanız

Normalde ders çalışma sorunum yoktu ancak üniversitede çoğu hoca bildiğiniz sohbet ediyor mesela coğrafya dersi var hoca gerçekten sohbet ediyor şakalaşıyor. Slaytlara çalıştım ancak hoca derste anlattıklarından sordu. Derste anlattığı şeyler gerçekten sohbet gibi mesela başka bir ders var hoca derste siyaset yapıyor ve ülkenin kötü durumlarını anlatıyor dersimizle alakası yok. PDF'lere çalışsam ayrı bir dert hocanın dediklerine çalışsam ayrı bir dert çok tutarsız.
Hocam bunu deneyip görmek lazım sonuçta.

Sohbet tarzında geçen derslerde önünüzde defter kalem eksik olmasın. Hocanın anlık olarak değindiği (ders bağlamında) şeylerin en azından konu başlığını yazabilin. Ki sonradan internetten bile olsa açıp bakma şansınız olsun. Benim kendi üniversite hayatım boyunca aynen size de olduğu gibi slaytla işleyen hoca bile artık çok fazla tekrara düştüğünü fark edip slaytlardan değil, anlattıklarından soruyordu. Slayt süs gibi bir şey haline geliyor bence bir yerden sonra tahtada açık dursun diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı