Üniversite e-kayıt yeterli mi?

Alp Demir

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Ben Kocaeli'de oturuyorum, Antalya Akdeniz Üniversitesine yerleştim. 4 Eylül'de e-kayıt'lar başlayacak, 6-10 Eylül'de ise normal kayıtlar başlayacak. Okula gidip kayıt yaptırmak gerekli mi yoksa e-kayıtlar yeterli oluyor mu?

Bir haber sitesinden alıntı:
"ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, e-kayıt ilk kayıt yerine geçiyor. Adayların belirtilen tarihlerde elektronik kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra şahsen kayıt işlemini de tamamlaması gerekiyor."

Bu da bir başka haber sitesinden alıntı:
E-kayıt zorunlu değildir, isteğe bağlıdır. Elektronik ortamda kaydınızı yapabildiğiniz gibi üniversiteye giderek de kaydınızı yapabilirsiniz. 6)Üniversiteye kayıt olmak için elektronik kayıt yeterli midir? Elektronik kayıt yaptırdıysanız tekrar üniversiteye giderek kayıt yaptırmanıza gerek yoktur.

Hangisine inanacağız?

Bilgiler arasında herhangi bir çelişki yok, e-Kayıt kabul eden üniversiteler de hem online hemde yüzyüze kayıt yapılabilir. Bu üniversitelerden birinde online kayıt yaptırdıysan yüzyüzeye gerek yok. Ama bazı üniler sadece yüzyüze kabul ettiği için onlarda online yapamıyorsun. Bilgi almak için kazandığın üniversitenin sayfasını, resmi sosyal medya hesaplarını vs. takip edebilir, tam emin olmak için öğrenci işlerini arayabilirsin.

bilgiler arasında herhangi bir çelişki yok, e-kayıt kabul eden üniversiteler de hem Online hem de yüz yüze kayıt yapılabilir. Bu üniversitelerden birinde Online kayıt yaptırdıysan yüzyüzeye gerek yok. Ama bazı üniler sadece yüz yüze kabul ettiği için onlarda Online yapamıyorsun.

Aynen, bazı üniversiteler e-kayıt kabul etmiyor. Kabul etmeyen üniversiteleri e-Devlet'teki listede görmezsin zaten.

Bu, kayıt yaptıracağınız üniversiteye göre değişiyor olabilir. Universitenizin sitesinden duyurularını takip edin. Öğrenci işlerini arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Ben internet üzerinden yapmıştım kaydımi. Ekstra bir şey yapmadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı