Üniversite gerekli mi?

Bana mantıklı geleni yapacak olsaydım burada konu açmazdım. O yüzden dedim sizin yorumunuz benimkinden daha önemli diye. Ama seninde fikrini almış oldum teşekkürler.
Bunu dememin sebebi her insan farklı açıdan bakabilir. Biri yap biri yapma derse kafanız karışabilir.

1) Kesinlikle Üniversiteye gidilmeli. Onca yıl emek harcadıktan sonra Üniversiteye gitmeyince ne anladım ben?

2) Atanamayan meslekler belli :/ Atanamayan öğretmenleri vs. Duyduğunuzdan böyle düşünmüş olabilirsiniz belki ama bir hocanız ile konuştuğunuzda zaten bu kontenjan vb. Konular ile ilgili size bilgiler verecektir. O sebep ile atanamamaktan Korkmayın.
Notlardaki durumunuz nedir acaba? Bir Baba kolay kolay bu tavsiyeleri vermeyecektir. Çünkü şöyle birşey vardır ki bugün iyi yerlere gelen bir çok kişi aile baskısı ile yani Annenin ya da Babanın "Ders Çalıştırma ve Iyi Okul'a gideceksin!" Baskısı ile gelmiştir.

Az önce de dediğim gibi Öğretmenlik vb. Mesleklerde kontenjan sıkıntısı oluyor. Yakın geçmişte Rehberlik dersi gördüyseniz Öğretmeniniz sizi bu konu hakkında bilgilendirmiştir. Hem Eğer sınava "Ben ya 4 sene boşuna okursam." Bilin ki o sınavdan yüksek ihtimalle başarılı çıkamazsınız.

Son düzenleme:
Okumak başlı başına bir kazançtır. Zamanını boş seylere harcama. Genel kültürünü geliştir. Bu devirde okumayacaksan hangi devirde okuyacaksın?

Üniversiteden mezun olmak ne kadar gerekli bir şey? Kişisel yorumlarımı katmadan böyle bir soru sormak istiyorum. Sizin yorumlarınız daha önemli.
Dostum aslında okumanda gerekli daha iyi maaş alırsın. En azından daha iyi olabilir bence.
İyi not alıyormusun? Alıyorsan gitmelisin zaten. Birde hangi meslek okuyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…