Üniversite İçin Bilgisayar Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Meg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.614

Meg

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar beni belki görmüşsünüzdür önceden sistem tavsiyesi için konu açmıştım. Çeşitli aksaklıklar yüzünden sistemi bir türlü toplayamamıştım. Şimdi ise bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandım, hazırlık sınıfındayım. Seneye mutlaka bir bilgisayara ihtiyacım olacak çünkü şu an kullandığım bilgisayar günde 7-8 kere kapanıyor ve açılması da ayrı sıkıntı yaşatıyor. Sistem özellikleri de yetersiz zaten(6 sene gibi bir zaman oldu toplayalı). Kendi çapımda ve sistem tavsiyelerine bakarak bir masaüstü bilgisayar topladım. Kasam ve monitörüm var. Güç kaynağım xigmatek tauro serisi 80plus 600w. EDIT: ekran kartını 970 olarak da düşünebilirsiniz.

sistem 1.png

Sizce bu sistem uyumlu olmuş mu? Nasıl performans verir? Bir diğer sorum ise bu bölümde okuyan kişiler elbet vardır. Sizce dizüstü bilgisayar mı daha iyi olur bölümüm için okula git gel vs. yapılması açısından. Eğer dizüstü daha iyi olur diyorsanız şu bilgisayarı bu sistem yerine alırsam işimi görür mü?

Asus X550JX-XX171D 12GB 4GB GTX 950M Notebook

Son düzenleme:
Benim görebildiğim kadarıyla güzel bir sistem; Fakat 8GB lık ram tercih edip SSD ye de yönelebilirsin açma kapamadan bıkmış biri olarak :)

Ben bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim, dersler için gereken bilgisayar notepad açsa yeterli aslında, yani zaten genelde Linux kullanılıyor ve ufak boyutlu programlar yazıp çalıştırılıyor. Ama dizüstü bilgisayar her zaman avantajlı tabi ki, derste açıp çalışırsın yanında gezdirirsin, vaktini boşa harcamamış olursun.

Asusun o serisinden bir arkadaşım bilgisayar aldı, bileşen olarak incelediğin zaman piyasanın çok altında bir fiyatı var; bu sebeple wireless adaptörünün harddiskinin kalitesinden kısmışlar mesela bu da fikir olarak aklında bulunsun. Ayar kısarak da güncel oyunların çoğunu hatta hepsini oynarsın diye düşünüyorum bilgisayarın adını yazıp gameplay videolarını aratabilirsin. Sana önerim önce masaüstü mü dizüstü mü alacağına karar vermen.

Konuyu biraz dağıttım ama umarım bir şeyler kazandırabilmişimdir.

Evet bende önce hangisini alacağım yönünde kararsızlığa düştüm. Sonuçta ikisini de alacağım ama aynı anda alacak gücüm yok. Eğer çok gerekli değilse önce masaüstü bilgisayarı toplayıp sonra dizüstüne geçiş yapabilirim. Aslında onuda düşünmedim değil ramleri bir tık düşürüp SSD ye yönelebilirim. Görüşün için teşekkürler.

O zaman bir fikir daha belirteyim, önce leptop'u al. Teknoloji çabuk gelişiyor ve parçalar çabuk zaman aşımına uğruyor oyun konusunda. Ama mesleki/akademik yönde şuan alacağın leptop fiziksel hasar vermediğin sürece seni 5 sene götürür, pdf okutsun program yazdırsın sunum hazırlatsın yeterli yani. O yüzden şuan leptopu alıp oynattığı kadar oyun oynayıp durumun elverince de masaüstü alırsan daha uzun süreçli bir çözüm elde etmiş olursun bilmiyorum anlatabildim mi.

O zaman ilk dizüstü bilgisayarını alıp, sıra masaüstü bilgisayara geldiğinde daha yeni ve iyi bir masaüstü bilgisayar elde edebilirim. İlk dizüstü alıyorum o zaman teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı