Üniversite için dizüstü bilgisayar önerisi

Bütçe
7500₺
Bilgisayar mühendisinin CAD kullanığını görmedim; Adobe ve AutoCAD için haklı olabilirsiniz, tek çekirdekte eşitler.
Hocam bilgisayar mühendisliği dememiş. Programlar da çekirdek performansına falan bakmıyor. Arkadaşıma önce 3550H sonra 4800H laptop aldırdım. İkisinde de Intel 10300H 9300H gibi işlemcilerle sorunsuz olan AutoCAD gibi programlarda kasma - Intel işlemcilerde açılan render dosyalarını açamama gibi problemlerine şahit oldum. Sizin dediğiniz oyun motorları ile oyun geliştirilecekse kağıt üstünde çoklu çekirdek performansı işine yarar. Ama ben pratikte bu tarz programların genelinin Intel işlemcilerde daha stabil çalıştığını gözümle gördüm.

Bilgisayar mühendisliği okuyacağım.

@drmstafaa
Gözümden kaçmış hocam. Ama fikrim hala geçerli. Yazılım alanında Intel işlemciler genel olarak daha stabil çalışıyor gözlemlerime göre.
Adam print hello yazacak. İkisi de işini görür. Üstüne muhtemelen oyun oynayacak. Asıl odaklanılması gereken kısım o. Yoksa celeron işlemci ile bile kod yazabilir.
Oyun performansı baz alındığında 1650Ti faktöründen benim attığım Asus bir tık daha ön plana çıkıyor. Yazılım programlarında da Intel gözlemlerime göre daha stabil çalışıyor. Benim attığım ASUS alınabilir duruyor.

Tasarım önplanda değil ama "ışıklı mışıklı gaming pc" tasarımından uzak sade bir şey daha iyi olur.
Bilgisayar mühendisliği için bile olsa attığım ASUS şiddetli tavsiyemdir.

Bilgisayar mühendisliği için bile olsa attığım ASUS şiddetli tavsiyemdir.
Attığınız asus sanırım stokta olmadığı için fiyatı 7500₺ gözüküyor. Diğer sitelerde fiyat çok daha yüksek

Şu an şunlar arasında kaldım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…