Üniversite için dizüstü bilgisayar şart mıdır?

MrEmre06

Hectopat
Daha fazla  
Bilg. müh. veyahut yazılım müh. Okuyacağım. Her ne kadar Tongfang kasa olsa bile bir zamandan sonra baş gösterecek olan ısınma problemi (ki AE ve Blender gibi programlar kullanıp PC'yi yüke bindiriyorum), kapak açılınca garanti dışı olması ve ram/Ssd dışında upgrade etmeye kapalı olması gibi etkenler sebebiyle bana kalsa dizüstündense masaüstü almak daha uygun. Hem de fiyatı daha uygun, fakat kime “üniversite” ve “bilgisayar” kelimelerini yan yana getirsem dillere pelesenk olmuş “laptop” sözcüğü çıkıyor. İlla şart mıdır üniversite için laptop?

Kısasını söylemek gerekirse laptop avantaj sağlayacaktır taşınabilirlik açısından çünkü arkadaş ortamında ihtiyacın olabiliyor veyahut derslerde

Şart diye bir şey yok ama ben laptop aldım çünkü 2 ayda bir 500 km yol yapıp memleketime geliyorum. Taşınması basit oluyor okula götürüyorum. Ama şart diye bir şey yok. Sadece avantaj sağlar.

Şehir dışında bir yerde okumayacaksanız veya şehir dışına çıkıp bir eve yerleşme planınız varsa elbette masaüstü daha mantıklı fakat, hem şehir dışında okuyup hem de yurda yerleşme planınız varsa dizüstü almanız mecburi.

Hocam büyük miktarda kullanıma bağlı. Ben eski bilgisayarımı 10 sene kullandım hiçbir sorun olmadan.

Eve çıkacaksanız masaüstü daha iyi olacaktır ama yurtlarda masaüstü olursa nasıl olur bilmiyorum.

Hocam dedıgınız dogru laptop klısesı saçma ve 2 ayda bır eve gıdıp gelme vs zaten aılenı arkadaslarını gormeye gıder bır ınsan eve laptopunu goturup Valorant oynamaya degıl.

İlk olarak Gaming laptopların çoğunda kapağı açıp upgrade yaptığında garanti bozulmuyor. AE ve Blender kullanıyorsan güçlü işlemci ve ekran kartına ihtiyacın var. 1x16 GB RAM'li bir Gaming laptop alıp 32 GB RAM'e yükseltmelisin AE'yi rahat kullanmak için. Ev içinde farklı odalarda, kucağında veya bir arkadaşına falan giderken yanında götürmek istiyorsan laptoptan başka seçeneğin de yok zaten. Şahsi fikrimi sorarsan ben oturduğum şehirde okuyorum gene de laptop alacağım. Gerek kucağımda orada burada kullanmak için. 1'den fazla bilgisayar kullanmayı sevmiyorum.

Şart değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…