Üniversite için Laptop gerekli mi?

Bütçe
8000-8500

AliYağcı

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, önümüzdeki ay üniversite için Sakarya'ya gideceğim. Üniversiteye 600 metre uzaklıkta ev tuttum. Şuan elimde Ryzen 5 3500x işlemcili bir masaüstü bilgisayar var fakat ekran kartı yok, 50tl'ye dandik bir kart aldım sadece görüntü almak için. Üniversite de bilgisayar mühendisliği bölümüne gideceğim. Almanya'da yaşayan dayım 500 Euro gönderdi üniversitem için. Benim sorum şu üniversite de laptop lazım olur mu? Önümde 2 seçenek var.

1.seçenek: 500 Euro yani 5000TL'ye ekran kartı almak.
2.seçenek: elimdeki masaüstü bilgisayarı 3000-3500TL'ye satıp, 8000TL'ye laptop almak.

Ev tuttuğum için laptop pek gerekliymiş gibi gelmiyor bana. 5000TL ile GTX 1650 vs. bir kart alıp üstüne bir de monitör alabilirim veya sadece güçlü bir kart alabilirim. O taraftan avantajlı gibi geliyor. Yine de buraya danışmak istedim sizce hangisi daha mantıklı?

Not: Laptop al diyen arkadaşlar önerilerini söylerse memnun olurum. Bütçe max. 8000-8500.

Bilgisayar mühendisliği için laptop gerekli diye düşünüyorum. Okula götürmen gerekir. Kafeye gidersin. Şu an gerek yok gibi gelir ama kesinlikle müshendislik için bir laptopa ihtiyacın var. Oyun ile aran yoksa MacBook Air alabilirsin. Ama ekran kartı alma sebebin büyük ihtimal oyun.

Yüksek donanım gücü gerektiren bir iş yapmıyorsan (yazılım, grafik, 3D gibi) i3 bir bilgisayar, 4 GB RAM işini görür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı