Üniversite için tablet önerisi

Hocam performans konusunda size katılıyorum ancak tableti kullanma amacım not ve PDF üzerine olacağı için o kadar güçlü bir tablete ihtiyacım olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Ha benim de gönlümden geçen Air 6 ancak arada ciddi bir fiyat farkı var maalesef ve o farkı vermek benim ne kadar işime yarar orası muamma.

Düşüneceğim hocam kararsızım açıkçası.

Apple nedense gereksiz pahalı hocam. Tableti kullanım amaçlarınızı iyice düşünüp öyle karar verin. Amacınız not tutup PDF dosyaları düzenleyecekseniz, o halde Samsung ve Huawei oldukça yeterli. Çizim deneyimi olarak bile aralarında fark yok. Baskı hissi vs.

Apple nedense gereksiz pahalı hocam. Tableti kullanım amaçlarınızı iyice düşünüp öyle karar verin. Amacınız not tutup PDF dosyaları düzenleyecekseniz, o halde Samsung ve Huawei oldukça yeterli. Çizim deneyimi olarak bile aralarında fark yok. Baskı hissi vs.
Aynen öyle çizim, PDF ve not üzerine kullanacağım. Zaten dediğim gibi diş hekimliği bölümü için alıyorum orada da derler PDF ve slayt ağırlıklı işleniyor diye biliyorum. O sebeple iPad'den vazgeçtim dönebilir. Fazladan 8-10 bin TL fark vermek mantıklı gelmiyor bu işler için. S9 FE+ cazip geliyor şuan onu araştırıyorum.

Aynen öyle çizim, PDF ve not üzerine kullanacağım. Zaten dediğim gibi diş hekimliği bölümü için alıyorum orada da derler PDF ve slayt ağırlıklı işleniyor diye biliyorum. O sebeple IPad'den vazgeçtim dönebilir. Fazladan 8-10 bin TL fark vermek mantıklı gelmiyor bu işler için. S9 FE+ cazip geliyor şu an onu araştırıyorum.

IPad'larin amacı aslında işlemci odaklı işlemlerde iyi örneğin 4K bir videoyu rahatlıkla kısa sürede düzenleyip kaydedebilirler Samsung'larda yapabilir ama daha uzun sürer amacınızda yoğun bir kullanım olmayacağı için size attığım Huawei'ya da s9FE+ rahatlıkla alabilirsiniz.

IPad'larin amacı aslında işlemci odaklı işlemlerde iyi örneğin 4K bir videoyu rahatlıkla kısa sürede düzenleyip kaydedebilirler Samsung'larda yapabilir ama daha uzun sürer amacınızda yoğun bir kullanım olmayacağı için size attığım Huawei'ya da s9FE+ rahatlıkla alabilirsiniz.
Peki hocam teşekkür ederim.

Android tablet pişmanlıktır ipad alın

(deneyimli kullanıcı tavsiyesi)

Mümkün mertebe 10-15k bandı düşünüyorum ama iPad almaya karar verirsem 24 bin liraya Apple pencil pro + Air 6 düşünüyorum. Kararsızım açıkçası hocam. Huawei tabletleri de uzun zamandır araştırıyorum ancak play store olmaması biraz can sıkıcı.
Google kısmında şöyle bir durum var hocam, MatePad Air kullanıyorum, microG ile play hizmetleri emulatorsüz bir şekilde hiç sorunsuz çalışıyor. Play Store üzerinden satın aldığınız uygulamaları bile indirip sorunsuz çalıştırıyorsunuz, lisans kontrolüne takılmıyor. Sadece Play Games çalışmadığı için oyun verilerini buluta kaydedip oradan alamıyorsunuz. Onun dışında her şey Google servisleri olan bir cihaz gibi çalışıyor. Sanırım 800 TL'de kupon veriyorlar, 13.700 TL'ye kalem ve klavye ile Air modelini alabiliyorsunuz. 4 yıllık fakültenin ilk senesini Galaxy Tab S6 lite , ikinci senesini iPad 8 + Apple Pencil, geri kalan iki senesini de MatePad 11 klavye ve kalem seti ile bitirdim. Bunların hepsini uzun uzun kullanmış biri olarak en memnun kaldığım MatePad oldu açıkçası. Android'den biraz anlıyorsanız çözümsüz şeyin sayısı oldukça az.

Edit: MatePad 11'den sonra iPad Air 5, Magic Keyboard ve Apple Pencil 2 seti ile 4-5 ay kullanma fırsatım oldu ancak sonrasında yeniden MatePad'e döndüm çünkü cidden iOS kullanmanı gerektirecek elzem bir uygulama yoksa (ProCreate vb.) diğer tabletlerden bir farkı kalmıyor. Android tabletler artık eskisi gibi değil, gayet işlevseller.

Hocam tam olarak sizinle aynı işleri yapmak için Air M.2 ve pencil Pro aldım tablet hala elime ulaşmadı 16-23 Ağustos tarihleri arası gösteriyor hala almamış olursanız deneyimlerimi aktarırım. Araştırmalarım sonucu ise Android tabletler şu an gayet iyi tamamen kişisel tercihim Android alacaksanız Samsung almanız yönünde Samsung tabletler hakkında şu ara olumlu yorumlar yapılıyor fiyat performans olarak iyi cihazlar benim Apple tercih etmemdeki sebep iOS işletim sistemini sevmem kullanması daha rahat geliyor Android özgürlüğü vermiyor ama bir şeyler için uğraştırmıyor. Bütçeniz varsa ve ekosistem olarak Apple'ın içindeyseniz Apple alın derim fakat zorlamak istemiyorsanız Samsung S9 serisi iyidir yaklaşık 2 ay kadar araştırdım ve 2 markayı da alıp kısa sürede iade edip diğer markaya geçenleri gördüm olay biraz da sizin alışmışlığınızda kullanım isteklerinizde bitiyor.

Hocam tam olarak sizinle aynı işleri yapmak için Air M.2 ve pencil Pro aldım tablet hala elime ulaşmadı 16-23 Ağustos tarihleri arası gösteriyor hala almamış olursanız deneyimlerimi aktarırım. Araştırmalarım sonucu ise Android tabletler şu an gayet iyi tamamen kişisel tercihim Android alacaksanız Samsung almanız yönünde Samsung tabletler hakkında şu ara olumlu yorumlar yapılıyor fiyat performans olarak iyi cihazlar benim Apple tercih etmemdeki sebep iOS işletim sistemini sevmem kullanması daha rahat geliyor Android özgürlüğü vermiyor ama bir şeyler için uğraştırmıyor. Bütçeniz varsa ve ekosistem olarak Apple'ın içindeyseniz Apple alın derim fakat zorlamak istemiyorsanız Samsung S9 serisi iyidir yaklaşık 2 ay kadar araştırdım ve 2 markayı da alıp kısa sürede iade edip diğer markaya geçenleri gördüm olay biraz da sizin alışmışlığınızda kullanım isteklerinizde bitiyor.
Hocam daha önce hiç iOS cihaz kullanmadım ve yakın zamanda da iOS bir telefona geçmek gibi bir düşüncem yok açıkçası. Aynı zamanda bana özgürlük sunması da önemli ve bir de Windows bir laptopta sahibim. O sebeple android bir tablet almak şuan bana daha mantıklı geliyor. Fakat orada da kafam çok karışık açıkçası. S9 ile S9 Fe+ arasındayım çünkü ekran boyutunun fazla olması benim için önemli. Bir yandan da Huawei cihazlar kafamı karıştırıyor ancak her dakika uygulamadan atma ve uyumluluk sorunlarıyla uğraşmak istemiyorum öyle bir parayı verdikten sonra. Deneyimlerinizi bekliyor olacağım tablet için şuan acele etmiyorum üniversiteler biliyorsunuz ki Ekim ayı gibi başlıyor. Şimdilik beklemedeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı