Çözüldü Üniversite ile ilişki kesilmesinde askerlik tecili nasıl işliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AntonChigurh

Hectopat
Arkadaşlar askerlik şubesi telefonları açmıyor ve yorumlara göre çoğu yardımcı olmaktan çok uzak umursamaz ve azarlıyor. Benim durumum şöyle: Okulla ilişkim bu yaz kesilecek senem doluyor. 2027 sonuna kadar tecilliydi şimdi eğitim dolayısıyla tecilli olduğu için direkt tecilim düşecek yazın YKS sınavına gireceğim. 25 yaşındayım. Bu yıl çalışmak aileme destek olmak zorundayım. AÖF'ten bir bölüm yazıp bitireceğim ama bu süreci tam olarak bilmiyorum. Okulla ilişkim kesilirse direkt bütün haklarım gidiyor mu? Ben bir bölüme yerleşsin otomatikman 28 yaşına kadar erteler mi (maksimum eğitim gerekçesi 28 yaşına kadar diye biliyorum)? Şimdiden vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Çözüm
AÖF'ye bu yıl kayıt yaptırdığınız takdirde 28'inize yani 2027 sonuna kadar tecilleniyor. Okulla ilişiğiniz bu yıl kayıt yaptırmazsanız kesiliyor. Arada herhangi bir kayıt mevcut olmayan dönemde yoklama kaçağı sayılıyorsunuz ama çağrılma olmadığı sürece sorun yok, kısa bir süre zaten.
Yükseköğretim Kurumu senin askerliği tecil ettirir. Gidip yine oraya sorabilirsin okulla ilişkin bittiğinde askerlik durumun ne olacak diye.

AÖF'ye bu yıl kayıt yaptırdığınız takdirde 28'inize yani 2027 sonuna kadar tecilleniyor. Okulla ilişiğiniz bu yıl kayıt yaptırmazsanız kesiliyor. Arada herhangi bir kayıt mevcut olmayan dönemde yoklama kaçağı sayılıyorsunuz ama çağrılma olmadığı sürece sorun yok, kısa bir süre zaten.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu yıl mı gireceksin sınava?

Bu yıl gireceğim.

Kayıtlar eylül de olur yüksek ihtimal o arada bir belirsizlik var herkes farklı bir şey söyleyince kafam karıştı yoklama kapağına düşersem tekrar erteleyemem diye biliyordum.

Son düzenleme:
Bu yıl gireceğim.

Kayıtlar eylül de olur yüksek ihtimal o arada bir belirsizlik var herkes farklı bir şey söyleyince kafam karıştı yoklama kapağına düşersem tekrar erteleyemem diye biliyordum.
Tecilin okul sonu sona erse bile işlemleri tamamlaman için yıl sonuna kadar süre veriliyor. Her türlü sınava girer, yerleşip tecilini yaptırırsın.

Yok hocam öyle boşa düştüğünüz gibi bir haftada çağırmıyorlar askerliğe. Yaz dönemi birçok insan sizle aynı şekilde tecil uyguluyorlar zaten. Bu yıl kaydolun sıkıntı yaşamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı