Üniversite ilk yılında direkt yatay geçiş yapılabilir mi?

arthurmorgan34

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben tercih döneminde çok büyük bir hata yaptım ve kodu yanlış girdim ve oraya atanacağım büyük ihtimal. Şimdi merak ettiğim şey hemen üniversiteye kayıt olup ilk yıldan dondurup İstanbul'a yatay geçiş yapabilir miyim yoksa Ankara'da okumak zorunda mıyım?

Merhaba arkadaşlar, ben tercih döneminde çok büyük bir hata yaptım ve kodu yanlış girdim ve oraya atanacağım büyük ihtimal. Şimdi merak ettiğim şey hemen üniversiteye kayıt olup ilk yıldan dondurup İstanbul'a yatay geçiş yapabilir miyim yoksa Ankara'da okumak zorunda mıyım?
1. ve 4. sınıfta yatay geçiş yapılmıyor.

Yatay geçiş için istenen belgelerden biri de transkript. 1 öğretim yılını tamamlamazsan hangi belgeyle yatay geçiş yapacaksın?

Şimdi baktım üniversiteye kayıt yaptırıp 1 sene boyunca gitmeyip kalırsam yine de o sene sonunda yatay geçiş yapabiliyormuşum galiba.

Şimdi baktım üniversiteye kayıt yaptırıp 1 sene boyunca gitmeyip kalırsam yine de o sene sonunda yatay geçiş yapabiliyormuşum galiba.

Bu doğru mudur acaba?

Onu yapabilirsin ama bursun falan yalan olur hep öyle (Kredi değilse). Ayrıca aynı bölümden devam edersen ilk 2 sene sonunda ortalama 1.80 puanı geçemediğin takdirde sınıfta kalma durumun da olur. Yani hiç gitmezsen bu sene, seneye en az 3.9 puan yapman gerekiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı