Üniversite kayıt sildirmek için bir tarih var mı?

Rick Sanch

Picopat
Merhaba arkadaşlar bu sene universite kaydimi dondurdum ve YKS'ye hazirlaniyorum. Sonuclar aciklandiktan sonra kaydimi sildirmeyi dusunuyorum. Kayir sildirmek icin herhangi bir tarih oluyor mu yoksa diledigimiz zaman basvurup sildirebiliyor muyuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayıt sildirmek için herhangi bir zaman dönemi bulunmuyor fakat kayıt sildirme başvuru yaptıktan sonra işlemin YÖK sistemine geçmesi bazen aynı gün, bazen ertesi günü bulabiliyor üniversitenin öğrenci işlerine göre. Eğer okul kayıt tarihine kadar silinmezse başka bir kayıt yapma konusunda sorun yaşayabilirsin. Üniversitenin fakülte sayfasında daha detaylı bir bilgi vardır muhtemelen. O bölümde devam etmeyeceğinden kesinsen herhangi bir zaman sildirebilirsin ama ne olacağına bakacağım diyorsan yerleştirme sonucu açıklandıktan hemen sonraki gün duruma göre sildirmen daha mantıklı olacaktır.

Kayıt sildirmek için herhangi bir zaman dönemi bulunmuyor fakat kayıt sildirme başvuru yaptıktan sonra işlemin YÖK sistemine geçmesi bazen aynı gün, bazen ertesi günü bulabiliyor üniversitenin öğrenci işlerine göre. Eğer okul kayıt tarihine kadar silinmezse başka bir kayıt yapma konusunda sorun yaşayabilirsin. Üniversitenin fakülte sayfasında daha detaylı bir bilgi vardır muhtemelen. O bölümde devam etmeyeceğinden kesinsen herhangi bir zaman sildirebilirsin ama ne olacağına bakacağım diyorsan yerleştirme sonucu açıklandıktan hemen sonraki gün duruma göre sildirmen daha mantıklı olacaktır.

Sınava başvururken şu anda üniversitede kayıtlıyım diye seçmiştim şu an kaydımı sildirsem ya da bir ay sonra bir sorun olur mu acaba? Erkenden sildirmem sebebi yarı burslu olarak okuyorum ve eğer yaza kalırsa önümüzdeki senenin parasını da istiyorlarmış diye şikaeyetler okudum

Öğrenim durumunuzun sorulması, OBP'nin kırılıp kırılmayacağı ile ilgili. Verdiğiniz cevap ve içinde bulunduğunuz durum zaten OBP’nin kırılmasına neden olduğu için ek bir sorun olacağını sanmıyorum. Ben o şekilde cevap verip YKS'ye girdikten sonra sildirmiştim bir sorun yaşamadım. Bence YKS'den hemen sonra sildirebilirsiniz.

OBP kirilmasi ilk sene icin gecerli oluyor sadece ben şu an ikinci senemdeyim o yuzden bir kirilma olmayacak internette bir yerde bunu bir anket gibi veri toplamak icin oyle bir soru sordujlklarini okudum hani cok onemli bir şey degilmis

Ben şu anda sildirmeyi dusunuyorum ama basvururken universiteye kayitliyim secenegini secmistim acaba kaydimi sildirsem sorun olur mu bu konuda bir bilgin ya da danisabilecrgin biri var mi?
Bence hocam üniversitenin öğrenci işleri olabilir. Sınava başvururken ben de kayıtlıyım diye yaptım. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz ben de sildireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı