Ara tatillerin kaldırılması gündeme alındı!

• Konuyu başlatan A C
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 215
Eğitim sistemi tam anlamıyla yaz-boz tahtasına dönmüş durumda. Asıl mesele eğitimin yerlerde sürünen niteliği, okulların hijyen sorunlarıyken, Bakanlığın hala tatil günleriyle oynayıp durması tam gündem saptırma örneği bana kalırsa.

Yahu milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli sizin deneme tahtanız değil. Bir sistem getiriyorsanız arkasında durun, durmayacaksanız o koltukta oturup insanların gelecek planlarıyla oynamayın arkadaşım.

Şu konuyu öğrencilere sormadan yapıyorlar ya.. Karar beni etkiliyor, fikir benden alınmıyor. Hakkımı helal etmiyorum, edene de etmiyorum.

Bence şu anki sistemde ara tatili kaldırmak doğru olmaz. Lakin şu bir gerçek ki diğer çoğu ülkeye göre çok fazla tatilimiz var. Bence yeni bir sistem getirilmeli, tatil süresi kısaltılmalı. Ama dönem içindeki ara tatiller öğrenciler için gayet verimli olduğundan kaldırılmamalı.

Bir vidayı sürekli olarak söker-takarsanız en sonunda "yalama" olur.

Bilin bakalım vida dışında başka ne yalama olmuştur? Evet! Bizim eğitim sistemi.

İstikrarlı ve genişlemeye müsait bir yapı kurmak yerine her defasında gelen farklı bir bakanın ve iktidarın kendi kafasında şekillenen anlık toplumsal planların ışığında hepten "yalama" olan meşhur eğitim sistemi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı