Üniversite kazandıktan sonra ders çalışmayan var mı?

Bir Üniversite mezunu olarak, derslerden kalma çok normal bir şey. Sebebi ise dersin içeriği. Bu içerikler bazen öyle şeyler içerir ki kafanız algılamaz veya pratiğini çözemezsiniz. Bu biraz kişisel bir durum. Ben Üniversite 1. sınıfta sadece 1 dersten kalmıştım, o da Üniversite de ki derslerin ve içeriklerin 12 senedir gördüğün hiçbir eğitime veya 12 senelik hiçbir bilginin işe yaramadığını anladığın zamanlarda oluyor.
Zor dersler vardır, kız arkadaşım Hemşirelik mezunu Genel Cerrahi Hemşireliği dersinin ve stajlarının zorluğundan bahsederdi. Bölümden kaynaklı değil de daha çok derslerden dolayı kalırlar. Her bölümde olabilir bu.

Benim arkadaşım 11 bine girdi. Tıpa girdi. Sınıfı geçemeyen varmış. Tıpa giren kişi nasıl sınıfta kalır ki?

Bu ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi yerler de kalan var mıdır? Mesela Ege üniversitesi kazansa biri nasıl olur?
Üniversiteyi kazandıktan sonra bir de onu okuması var.

Peki nasıl bu kadar disiplinli oluyorlar?
Küçüklükten alışmak lazım diye düşünüyorum. Yetiştirme tarzıyla alakalı. Sınavı geçememek onlar için dünyanın sonu gibi bir şey oluyor genelde. Tam tersi, yine başarılı olup ama sadece gerektiği zaman çalışanlar da var. Bence 2. verdiğim örnekteki gibi olmak daha zor. Ben iki örnek de değilim :D Ben kötü örneğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı