Üniversite konusunda riskli karar

Merhaba, kişisel bir soru olacak bu. Kendi iç muhasebemi yaptım, sizin de bakış açınıza bakmak isterim. Bunlar kolay kararlar değil fakat düşüncenizi merak ediyorum.

Yaşım 20, mezunum, bu zamana kadar aşırı derecede hatalar yaptım, çalışmadım, temelim yok gibi yani YKS için.

Hedef bölümüm: Bilgisayar mühendisliği.

Şimdi karar kısmına geleyim,

1) Bu yıl mezuna kalıp tekrar çalışayım dersem 2023YKS'ye yetişemem askere gitmek zorunda kalırım.

Askerden döndükten sonra önümde 11 aylık koca zaman diliminde dereceye oynayabilirim. Üniversiteye 23 yaşında başlamış olacağım. En azından İTÜ, Boğaziçi vb. tarzı üniversiteler olursa belki buna değer.

Ayrıca şimdiden çalışmayı bırakırsam 2 aylık süreçte ve bu yaz tatilinden ocak ayına kadar toplamda 8 ay iş yerinde çalışıp para birikimi yapabilirim.

2) Mezuna kalma, neresi gelirse oraya git. Dandik bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği gelirse aşırı zor akademik süreçten geç.

1. seçeneği kullanırsam en geç 28.
2. seçeneği kullanırsam en geç 26.
Yaşında mezun olacağım.

Hayata 2 yıl geç atılmanın riski epey düşük.

Siz ne yapardınız?

Askere gidip sonra girmek çok riskli. Eğer 2024'te başaramazsan hayatın mahvolur. Bir de İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelere objektif olarak baktığında girebileceğini düşünüyorsan bunu dene. Başkalarının "Sen yaparsın, sana güveniyoruz." gibi sözleriyle böyle bir karar alacaksan bence alma.

Dostum benim merak ettiğim temelim yok gibi demişsin ama çalışırsam dereceye oynarım diyorsun biraz karışık bir durum gibi galiba bence eğer bilgisayar mühendisliğine puanın yetmez ise 2 senelik bilgisayar ile alakalı bir bölüme gidebilirsin ondan sonrada DGS ile istediğin bölüme geçiş yaparsın.

22 yaşımda İTÜ'ye girdim, tavsiyem benim gibi temelsiz isen çıtayı düşük tutmanda. Üniversiteyi bir şekilde kazanıyorsun ancak hem temelinin olmaması hem de yaşın gereği artık öğrenme konusunda gerilemeye başladığın için sadece eziyet çekersin. Temelin yoksa deu ve altındaki üniversitelere bak.

Her yıl sınava giren sayısı artıyor, bence en yakın zamanda bir üniversiteye yerleşin.

Teşekkürler tavsiye için hocam.
Askere gidip sonra girmek çok riskli. Eğer 2024'te başaramazsan hayatın mahvolur. Bir de İTÜ, ODTÜ gibi üniversitelere objektif olarak baktığında girebileceğini düşünüyorsan bunu dene. Başkalarının "sen yaparsın, sana güveniyoruz." gibi sözleriyle böyle bir karar alacaksan bence alma.

Yok hayır, bu konuyu kimseye açmamıştım, sadece böyle forumlarda sormaya başladım. Dediğiniz doğru bu arada, teşekkürler tavsiye için.
Dostum benim merak ettiğim temelim yok gibi demişsin ama çalışırsam dereceye oynarım diyorsun biraz karışık bir durum gibi galiba bence eğer bilgisayar mühendisliğine puanın yetmez ise 2 senelik bilgisayar ile alakalı bir bölüme gidebilirsin ondan sonrada DGS ile istediğin bölüme geçiş yaparsın.
Yani 11 aylık süreçte dereceye oynayabilirim hocam temelim olmasa da. DGS, YKS'den zor diyorlar hocam soğudum o muhabbetten biraz açıkçası.
22 yaşımda İTÜ'ye girdim, tavsiyem benim gibi temelsiz isen çıtayı düşük tutmanda. Üniversiteyi bir şekilde kazanıyorsun ancak hem temelinin olmaması hem de yaşın gereği artık öğrenme konusunda gerilemeye başladığın için sadece eziyet çekersin. Temelin yoksa deu ve altındaki üniversitelere bak.
Çıtayı yüksek tutarsak ona göre efor harcamaz mıyız ki hocam. Siz nasıl kazandınız 22 yaşınızda İTÜ'yü.Nasıl bir yol izlediniz?

Çıtayı yüksek tutarsak ona göre efor harcamaz mıyız ki hocam. Siz nasıl kazandınız 22 yaşınızda İTÜ'yü. Nasıl bir yol izlediniz?

Tam tersi nasılsa kazandım deyip tamamen salıyorsun en azından bende öyle oldu. Özellikle günümüz şartlarında şehir dışında okuma masrafı diye bir gerçek var iken bir de İstanbul iki defa düşün derim. Olmayan temeli 11 ayda yerine getirmek imkansız, dediğim gibi okula yerleşirsiniz ancak bitirme konusu için aynısını söyleyemem. Yerleştirme sınavlarında başarılıyım diyelim.

2013 te liseden mezun oldum. İlk olarak SÜ de makine teknikerliğine girdim. Bir yıl sonra DPÜ grafik tasarım bölümüne geçtim. İki yıl sonra SÜ grafik tasarım bölümüne geçtim. Şuan 28 yaşındayım ve üniversiteyi hala bitirmedim. Bu yazdan sonra işi gücü bırakıp, farklı bir şehre taşınmak ve hayata yeniden başlamak niyetindeyim. Dövme sanatçısı olarak ilerlemeyi düşünüyorum. Çok fazla pişmanlığım olsa da, yaşım ilerledi artık benden geçti gibi düşüncelere kapılmıyorum.

Konuya gelelim ben olsam plan ikiyi doğrudan elerdim ülkenin eğitim seviyesi belli. İyi bir üniversiteye gidemiyorsan bence hiç gitme çalış ve kendini geliştir. Şuan ki aklım olsa yazdığım üniversitelere gitmez doğrudan çalışmaya başlar ve kalan zamanımda kendimi geliştirmeye çalışırdım.

Mezuna kalıp çalışmak ama askere gitmek istemiyorsan, herhangi bir üniversiteye kayıt yaptır, okula gitme ve evinde kalıp sınava çalış. Böylece askerliği erteleyebilirsin.

2013'te liseden mezun oldum. İlk olarak sü de makine teknikerliğine girdim. Bir yıl sonra dpü grafik tasarım bölümüne geçtim. İki yıl sonra sü grafik tasarım bölümüne geçtim. Şu an 28 yaşındayım ve üniversiteyi hala bitirmedim. Bu yazdan sonra işi gücü bırakıp, farklı bir şehre taşınmak ve hayata yeniden başlamak niyetindeyim. Dövme sanatçısı olarak ilerlemeyi düşünüyorum. Çok fazla pişmanlığım olsa da, yaşım ilerledi artık benden geçti gibi düşüncelere kapılmıyorum.

Konuya gelelim ben olsam plan ikiyi doğrudan elerdim ülkenin eğitim seviyesi belli. İyi bir üniversiteye gidemiyorsan bence hiç gitme çalış ve kendini geliştir. Şu anki aklım olsa yazdığım üniversitelere gitmez doğrudan çalışmaya başlar ve kalan zamanımda kendimi geliştirmeye çalışırdım.

Mezuna kalıp çalışmak ama askere gitmek istemiyorsan, herhangi bir üniversiteye kayıt yaptır, okula gitme ve evinde kalıp sınava çalış. Böylece askerliği erteleyebilirsin.

Yani sanki üniversiteye gec başlayınca sosyal ortamlardan mahrum kalacakmis gibi hissediyor insan, bu arada tavsiyeniz ve vakit ayırdığınız icin teşekkür ederim.
up

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı