Last Antagonist
Hectopat
Daha fazla
Merhaba ben 25 yaşında, 2023 yılında lisans düzeyinde bir bölümden mezun olmuş bireyim. Bu yıl yeniden YKS'ye hazırlanmaya ve 2026'da yeniden bir üniversiteye girmeye karar verdim. Mezun olduktan sonra 2 yıl gibi bir süre askerlik ertelenebiliyormuş. Zaten e-Devlet'ten baktığımda Aralık 15'te erteleme sürem bitiyor. Sorularım şunlar:
YKS'ye girene kadar kaçak olmam sorun çıkarır mı?
Kaçak iken YKS'ye girilebilir mi?, bir sorun çıkma ihtimali var mı?
Sınava girdikten hemen sonra askerlik şubeden yoklamamı başlatacağım.
Üniversite tercih döneminde sorun çıkarır mı? Herhangi bir üniversite kazanmada?
Kazandıktan sonra üniversiteye kayıtta sorun çıkarır mı?
Sorun çıkarmıyor ise ya 6 aylık yaparak üniversite kaydını dondurmam gerekecek ya da Bedelli yaparak üniversitenin açılışından önce askerliğimi tamamlamaya çalışacağım.
Dediğim gibi YKS'ye girdikten sonra şubeye teslim olacağım. O andan itibaren kaçak pozisyonundan çıkıyor muyum? Üniversite tercih ve kayıtlarda sorun olmaz değil mi?
Bilen birisi veya benim pozisyonumda daha önce bulunmuş biri bu soruları cevaplayabilirse sevinirim.
YKS'ye girene kadar kaçak olmam sorun çıkarır mı?
Kaçak iken YKS'ye girilebilir mi?, bir sorun çıkma ihtimali var mı?
Sınava girdikten hemen sonra askerlik şubeden yoklamamı başlatacağım.
Üniversite tercih döneminde sorun çıkarır mı? Herhangi bir üniversite kazanmada?
Kazandıktan sonra üniversiteye kayıtta sorun çıkarır mı?
Sorun çıkarmıyor ise ya 6 aylık yaparak üniversite kaydını dondurmam gerekecek ya da Bedelli yaparak üniversitenin açılışından önce askerliğimi tamamlamaya çalışacağım.
Dediğim gibi YKS'ye girdikten sonra şubeye teslim olacağım. O andan itibaren kaçak pozisyonundan çıkıyor muyum? Üniversite tercih ve kayıtlarda sorun olmaz değil mi?
Bilen birisi veya benim pozisyonumda daha önce bulunmuş biri bu soruları cevaplayabilirse sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: