Arkadaşlar şu an 12 sınıfı bitirdim YKS dende bir yere yerleşemedim çünkü hiç ders çalışmadım. Dün kendime söz verdim 1 sene çalışacağım diye bu sabah 7:30 da kalktım ders çalışmaya başladım (matematik) ve fark ettim ki ben ciddi anlamda hiçbir şey bilmiyorum. Zaten meslek lisesi öğrencisiyim adamakıllı matematik görmedim onunda etkisi var. 1 sene boyunca çalışsam gerçekten adamakıllı bir yere yerleşebilir miyim bilmiyorum. Çünkü temelim 0 muhabbeti falan benim yanımda iyi kalıyor diğer derslerim fena değil fakat sayısal derslerde batırıyorum özellikle matematik. Babam hiç çalışacağıma bile inanmadı
adamda haklı 12 yıl boyunca hiç ders kitabına bile bakmayınca bir insan normal oluyor böyle şeyler. Ve babamdan da bana kalacak hiçbir şey yok eşek gibi çalışmak zorundayım yani. Burada bir seçim yapmam gerekiyor ve bu seçim bütün hayatımı etkileyecek. Ya bir yerde çalışmaya başlayacağım kendimi geçindirecek kadar para kazanacağım ya da üniversite sınavına hazırlanacağım. Böyle söyleyince üniversite kesinlikle daha mantıklı ama hiçbir şey bilmeyen bir insan için maalesef üniversite ciddi anlamda zor ve riskli bir seçenek. Evde oturup bir şeyler denemeye de şansım yok babam kesinlikle izin vermez ya üniversiteye çalışacağım ya da dışarıda amelelik yapacağım. Bu konuda deneyimli büyüklerim varsa tavsiye vermelerini rica ediyorum. Şu anda aklım çok karışık ve birkaç yol gösterici tavsiye iyi olabilir diye düşünüyorum.