Üniversite mi iş hayatı mı?

1.Elizabeth

Decapat
Kek günü
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an 12 sınıfı bitirdim YKS dende bir yere yerleşemedim çünkü hiç ders çalışmadım. Dün kendime söz verdim 1 sene çalışacağım diye bu sabah 7:30 da kalktım ders çalışmaya başladım (matematik) ve fark ettim ki ben ciddi anlamda hiçbir şey bilmiyorum. Zaten meslek lisesi öğrencisiyim adamakıllı matematik görmedim onunda etkisi var. 1 sene boyunca çalışsam gerçekten adamakıllı bir yere yerleşebilir miyim bilmiyorum. Çünkü temelim 0 muhabbeti falan benim yanımda iyi kalıyor diğer derslerim fena değil fakat sayısal derslerde batırıyorum özellikle matematik. Babam hiç çalışacağıma bile inanmadı :D adamda haklı 12 yıl boyunca hiç ders kitabına bile bakmayınca bir insan normal oluyor böyle şeyler. Ve babamdan da bana kalacak hiçbir şey yok eşek gibi çalışmak zorundayım yani. Burada bir seçim yapmam gerekiyor ve bu seçim bütün hayatımı etkileyecek. Ya bir yerde çalışmaya başlayacağım kendimi geçindirecek kadar para kazanacağım ya da üniversite sınavına hazırlanacağım. Böyle söyleyince üniversite kesinlikle daha mantıklı ama hiçbir şey bilmeyen bir insan için maalesef üniversite ciddi anlamda zor ve riskli bir seçenek. Evde oturup bir şeyler denemeye de şansım yok babam kesinlikle izin vermez ya üniversiteye çalışacağım ya da dışarıda amelelik yapacağım. Bu konuda deneyimli büyüklerim varsa tavsiye vermelerini rica ediyorum. Şu anda aklım çok karışık ve birkaç yol gösterici tavsiye iyi olabilir diye düşünüyorum.

Adam aklıllı kısmını yapabilirsen hallolur ama üniversite masrafına masraf ekleyecek ve çok iyi bir yer değilse 4 yılını sosyal beceriler hariç heba edeceksin büyük ihtimalle.
2yıllık düşün derim hem girmesi daha kolay.

Adam aklıllı kısmını yapabilirsen hallolur ama üniversite masrafına masraf ekleyecek ve çok iyi bir yer değilse 4 yılını sosyal beceriler hariç heba edeceksin büyük ihtimalle.
2yıllık düşün derim hem girmesi daha kolay.

2 yıllık okumak istemiyorum. ve dediğin gibi düzgün bir yer olmazsa 4 yıl heba olacak.

Dostum sende kendimi gördüm. Ben de meslek lisesi çıkışlıyım, sınıf arkadaşlarımın yarısı fabrikaya girdi. Ben öyle bir hayat istemiyordum. Sayısalım da berbattı. O dönem YKS sınavına 3-4 ay kala internetten okuyabileceğim mantıklı bölümler arıyordum.

4 Yıllık üniversitelere girecek kadar çalışkan olmadığımın farkındaydım ve 2 seneliklere yöneldim. İngilizcem iyi seviyede, genelde yabancı dil ağırlıklı bölümlere odaklanmıştım. Üniversite şehir dışına çıksaydı muhtemelen okuyamayacak ya da çok zorluk çekecektim. Şans eseri 6 tercihimden aynı şehirdeki üniversite çıktı. Babamdan tek kuruş almadan üniversiteyi onur belgesi ile bitirdim. Aynı şekilde bana da babamdan veya büyüklerimden herhangi bir şey kalmıyordu. Mezun olduktan sonra hemen işe başladım.

Aynı zamanda DGS başvurdum, açıktan 4 yıllığa tamamlamayı düşünüyorum. Bence şansını dene, veya ders çalışırken part-time bir işte de çalışabilirsin. Şimdiden üniversite masrafların için az çok birikimin de olur. Üniversite hayatını her gencin yaşaması gerektiğini düşünüyorum.

Odaklı çalışırsan yapabilirsin aslında. Bende meslek lisesi bilgisayar bölümü okudum. Son sınıfın başında deneme sınavlarında barajı geçemiyordum ama sene sonunda özel bir üniversiteyi burslu kazanmayı başardım.

Sene sonuna kadar sadece bana en çok puan getirecek derslere çalışmıştım, her gün düzenli çözümlü soru bankasından konu tekrarı, sonrasında da normal soru bankasından soru çözerdim. Artık hakim olduğum konuları bırakırdım. Yılbaşından itibaren ise farklı kaynaklardan deneme sınavlarına ve diğer derslere odaklanmıştım.

Dershaneden sana program/plan çıkartmalarını isteyebilirsin. İlerleme adım adım oluyor. Her seferinde 2-3 net de olsa daha fazla yapmak olmalı hedefin.

Çok DOTA oynadığım için evde internetimi kapattırmıştım. Aklım kaldığı oluyordu tabi ama ona da arkadaşlarla sadece cuma akşamları müsait olursak internet kafede oynarız diye anlaşmıştık. Arada kafa dağıtmak da gerekiyor. 1 yılımı kapanarak harcadım, yeri geldi sabah 8 okula gittim akşam 8 de dershaneden eve döndüm ama aradan kaç yıl geçti işe girdim ve şu an hayat güzel gidiyor çok şükür.

En verimli çalışma yöntemlerinden biri ise sınıftan başka hazırlananlar ile beraber zorlandığınız soruları çözmek ve birbirinize yardım etmek. Hem konu tekrarı oluyor, hem de farklı sorular görmüş oluyorsunuz.

Arkadaşlar şu an 12 sınıfı bitirdim YKS dende bir yere yerleşemedim çünkü hiç ders çalışmadım. Dün kendime söz verdim 1 sene çalışacağım diye bu sabah 7:30 da kalktım ders çalışmaya başladım (matematik) ve fark ettim ki ben ciddi anlamda hiçbir şey bilmiyorum. Zaten meslek lisesi öğrencisiyim adamakıllı matematik görmedim onunda etkisi var. 1 sene boyunca çalışsam gerçekten adamakıllı bir yere yerleşebilir miyim bilmiyorum. Çünkü temelim 0 muhabbeti falan benim yanımda iyi kalıyor diğer derslerim fena değil fakat sayısal derslerde batırıyorum özellikle matematik. Babam hiç çalışacağıma bile inanmadı :D adamda haklı 12 yıl boyunca hiç ders kitabına bile bakmayınca bir insan normal oluyor böyle şeyler. Ve babamdan da bana kalacak hiçbir şey yok eşek gibi çalışmak zorundayım yani. Burada bir seçim yapmam gerekiyor ve bu seçim bütün hayatımı etkileyecek. Ya bir yerde çalışmaya başlayacağım kendimi geçindirecek kadar para kazanacağım ya da üniversite sınavına hazırlanacağım. Böyle söyleyince üniversite kesinlikle daha mantıklı ama hiçbir şey bilmeyen bir insan için maalesef üniversite ciddi anlamda zor ve riskli bir seçenek. Evde oturup bir şeyler denemeye de şansım yok babam kesinlikle izin vermez ya üniversiteye çalışacağım ya da dışarıda amelelik yapacağım. Bu konuda deneyimli büyüklerim varsa tavsiye vermelerini rica ediyorum. Şu anda aklım çok karışık ve birkaç yol gösterici tavsiye iyi olabilir diye düşünüyorum.

İş hayatı. Para bu devirde daha önemli kendini 4 yılda bırakma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı