Üniversite mi sanayi mi?

kafan rahat olsun mantığıyla önermeyeceğim ama üniversite fakat bir kriter var adamakıllı bir üniversitede okuyacaksan üniversite.
 
Arkadaşlar selam bir meslek lisesinde okuyorum. Bu meslek lisesinde seneye stajımız var. Çok güzel bir yer buldum orada stajı yapacağım. Yazın da orada çalışmaya çalışacağım. Fakat aklıme bir konu takıldı, bu konu üniversite okumuş adamla lise okumuş adamın aynı olmaması. Eskiden çalıştığım yerde usta bana şöyle bir şey demişti"üniversite okursan yukarıda, okumaz isen aşağıda olursun".benim de artık karar vermem gerek üniversiteye gidecek miyim yoksa gitmeyecek miyim?

Şimdi neden üniversiteye gitmek istemiyorum nedenlerine gelelim:
1: Hem istediğim meslek bayağı bir dolu ve de puanları çok yüksek.
2: Yurt dışına çıkmak istiyorum. Bu yüzden de üniversitem iyi olmalı ve puanım iyi olmalı fakat ben çok çalışan bir insan değilim. O yüzden de pek de yapamayacağımı düşünüyorum.
3: Herkesin üniversite mezunu olması ve diğer mesleklerin boş olması.
4: Yeni mezun bir adamın 1,2 yıl sonra ki maaşını benim bir anda almam. Bu direk gerçek hatta adam bana 2 3 sene daha çalışıp usta olursan 40 50 bin lira alırsın dedi. Arkadaşla konuştum arkadaşa 24 bin lira teklif etmişler. 1 2 yıl sonra 40 alırsın demişler şimdikinin parasıyla.
Şimdi üniversite okumak isteme nedenlerime gelelim:

1: Milletin aşağı gözle baktığı biri olmuyacağım. Ayrıca çoğunlukla masa işi yapacağım.
2: Sosyal ortamım olacak. Sosyal olan biri değilim. Belki orada kendime göre arkadaşlar edineceğim veya bir çift.

Sizin fikriniz ne olurdu? Merak ediyorum şahsen çünkü artık bir karar vermeliyim.

Eğer büyükşehirde iyi bir mühendislik bölümü kazanabilirsen kesin git ama çok kötüysen sanayi daha iyi bir seçenek olabilir. İlerde istersen de üniye gidip diplomanı eline alabilirsin ama toplumsal olarak baktığında artık üni'ye gitmeyenleri adam yerine koymuyorlar kendi işin yoksa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı