Üniversite öğrenci adayları için tavsiyeler

Yorumunuzu kattığınız için teşekkürler ederim.
Bölümüm bence insanların çalışırken en çok eğlenebileceği bölümlerden biri. İş imkanları çok yüksek, artık zaten bu bilinen bir gerçek. Eğer akademisyen olacaksanız ama Türkiye yetersiz kalıyor bu konuda. Her bakımdan yurt dışına gitmek daha avantajlı. Bizim bölümümüz tam olarak ne yazılım ne donanım, ikisinin karıştırılıp bilgisayarın nasıl çalıştığını anlatıyorlar. Zaten aslında Computer Science - Bilgisayar Bilimi diye geçiyor bu bölüm.

Malesef farklı üniversiteler hakkında pek bilgim yok, giden arkadaşlarım da pek yok. O yüzden yardımcı olamayacağım o konuda.
Ne kadar çok arkadaş gelirse o kadar güzel olur.

Hangi şehirde okuyorsunuz? Hocaları nasıl fazlamı kasıyorlar sizi yoksa hocalar kalite bakımından nasıl ? Cevap verirseniz sevinirim.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde okuyorum. Okuldan memnunum. Analitik düşünme becerin iyiyse ve matematik gibi bir dili seviyorsan üstesinden gelirsin diye düşünüyorum.

Bende Eskişehir istiyordum ama zor gibi bu sene. İlkk sıraya genede ikisini yazacam bakalım hayırlısı. Yorumun için teşekkürler.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde okuyorum. Okuldan memnunum. Analitik düşünme becerin iyiyse ve matematik gibi bir dili seviyorsan üstesinden gelirsin diye düşünüyorum.

107 bine girmişim sağlık meslek çıkışlı olduğum için beni biraz tatmin etti açıkçası bu sene üniversiteye gidip tekrar çalışıp daha iyi bir üniye gitmeyi planlıyorum artik.

Üniversite ve sınav bir arada yürümüyor maalesef. Çok zor bir süreç. Yani en azından benim çevremden gözlemlediğim bu yönde oldu. Ayriyeten tercih yaptığın yer gelince kayıt olsan da olmasan da sonraki sene başarı puanın yarıya düşüyor ki 50-60 bin yaptığını varsayarak çok rahat 120-130 binlere attığını söyleyebilirim. Benim tavsiyem ya 1 sene daha mezuna kalman ya da bu sene istediğin bir yere girip kurtulman. Tabi yine de sen bilirsin. Sistem değişti bu puanın yarıya düşme olayı devam ediyor mu bilmiyorum.

Aynen dediklerinize katılıyorum ama gitmem daha iyi olacak belki yatay geçişle üniversiteyi değiştiririm.
Üniversite ve sınav bir arada yürümüyor maalesef. Çok zor bir süreç. Yani en azından benim çevremden gözlemlediğim bu yönde oldu. Ayriyeten tercih yaptığın yer gelince kayıt olsan da olmasan da sonraki sene başarı puanın yarıya düşüyor ki 50-60 bin yaptığını varsayarak çok rahat 120-130 binlere attığını söyleyebilirim. Benim tavsiyem ya 1 sene daha mezuna kalman ya da bu sene istediğin bir yere girip kurtulman. Tabi yine de sen bilirsin. Sistem değişti bu puanın yarıya düşme olayı devam ediyor mu bilmiyorum.
Bir sene daha kalmam büyük ihtimal.

Bir havacılık mezunu olarak, tercihlerinizi uçak gövde-motor veya uçak elektrik-elektronik bölümlerinden yana kullanabilirsiniz. Çok hızlı büyüyen ve iş garantisi olan bir sektör. Bir araştırın derim. Ha bu arada sevgiliye göre tercih yapmayınız.

Aynen sevgili ayağına gitmeyin karı kız gelip geçici gittiğin yerde bulursunuz 😀😀😀
Bir havacılık mezunu olarak, tercihlerinizi uçak gövde-motor veya uçak elektrik-elektronik bölümlerinden yana kullanabilirsiniz. Çok hızlı büyüyen ve iş garantisi olan bir sektör. Bir araştırın derim. Ha bu arada sevgiliye göre tercih yapmayınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı