Üniversite öğrencisi askerliğini nasıl tecil ettirir?

Seikatsu

Kilopat
Daha fazla  
Üniversite öğrencisiyim. Dün tarafıma yoklama işlemlerimi yıl sonuna kadar tamamlamam gerektiği hakkında mesaj geldi. Bugün askerlik şubesine gittim tecil için. Oradaki bir görevli mezun mu öğrenci mi olduğumu sordu. Üniversite öğrencisi olduğumu söyleyince bana "Yıl başına kadar bekle, üniversiten senin öğrenciliğini bildirecek. Eğer yıl sonuna kadar tecilin hala gözükmezse şubeni arayıp öğrenci olduğunu söyle tecilini yapmalarını iste." dedi. Yıl başına kadar yapmazsam yoklama kaçağı durumuna düşeceğimi söyledim ama sorun olmaz dedi. Bu konularda bilgim hiç yok bana yardımcı olabilecek var mı? Görevlinin söylediği gibi mi hareket etmeliyim?

Üniversitenin öğrenci işlerinden bilgi al veya bildirmelerini talep et. Görevlinin dediği de doğru sen okurken seni kimse alıp askere götüremez. Hatta okulun bitirdikten sonra da belirli süre veriyorlar.

Üniversitenin öğrenci işlerinden bilgi al veya bildirmelerini talep et. Görevlinin dediği de doğru sen okurken seni kimse alıp askere götüremez. Hatta okulun bitirdikten sonra da belirli süre veriyorlar.
Teşekkürler. Yarın derse gittiğimde öğrenci işleri ile görüşeceğim. Peki şubeden değil de öğrenci işlerinden yapabilir miyim tecil işlemini biliyor musunuz?

Teşekkürler. Yarın derse gittiğimde öğrenci işleri ile görüşeceğim. Peki şubeden değil de öğrenci işlerinden yapabilir miyim tecil işlemini biliyor musunuz?
Sizin bir işleminiz olmuyor diye biliyorum siz konuşun öğrenci işleri ile onlar sizi yönlendirir. Bende ilk senemin ortasında bildirmişlerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı