Üniversite özel mi olmalı devlet mi?

Ukhozi

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi sosyaller. Bu sene ilk defa YKS'ye girdim. Meslek liseli olarak 250k EA yaptım. İstediğim bölüm meslek lisesinde benzer eğitim gördüğüm Yönetim Bilişim Sistemleri. Medipol, 29 Mayıs, ticaret gibi özellere baktım. Medipolü düşünüyordum fakat fiyatı 380klara çıktığını gördüm. Bütçe zorlanıp ödenebilir fakat değer mi? Ailem ne okuduğun değil nerede okuduğun önemli Marmara, İstanbul gibi bir üniversiteye gir diyor. Fakat bu tarz üniversitelerde puanımdan dolayı Marmara'da sermaye piyasası, sağlık yönetimi, yerel yönetimler. Cerrahpaşa'da spor yöneticiliği gibi bölümler geliyor. 29 Mayıs ve ticaret medipole göre daha ucuz fakat üniversite olarak da daha kötü olduğunu duydum. Bütün 2 yıllıklara da girebiliyorum 150k sıralama geçiş falan muhabetleri var sanırım fakat pek bilmiyorum. Mezuna kalıp devlette nispeten düzgün bölüm mü, özel mi devlet mi, 2 yıllık geçiş mi kafam karışık. Bu zamanlarda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Teşekkürler.

İlla eşit ağırlıktan girmek istiyorsan 150k ile dediğin gibi bütçeyi zorlayıp özele gitmediğin sürece şahsen pek bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bende 2026 da YKS'ye gireceğim şöyle bir gerçekle tanıştım eşit ağırlık için sadece bir 5-10 edebiyat 5-10 da sosyal çözüp full matematiğe abansan 50k falan geliyor. Eğer fikir soruyorsan mezuna bırak köpek gibi matematik çalış 25-30 net yap 40-50k ile istediğin devlete gir. Tekrar söylüyorum benim şahsi fikrim bu, zorlama yok :)

İlla eşit ağırlıktan girmek istiyorsan 150k ile dediğin gibi bütçeyi zorlayıp özele gitmediğin sürece şahsen pek bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bende 2026 da YKS'ye gireceğim şöyle bir gerçekle tanıştım eşit ağırlık için sadece bir 5-10 edebiyat 5-10 da sosyal çözüp full matematiğe abansan 50k falan geliyor. Eğer fikir soruyorsan mezuna bırak köpek gibi matematik çalış 25-30 net yap 40-50k ile istediğin devlete gir. Tekrar söylüyorum benim şasi fikrim bu, zorlama yok :)

Orası öyle. Meslek liseli olduğumdan en büyük eksiğim matematik. Diğerleri bir şekil hallediliyor. Bu sene TYT hallettim, gelecek sene sadece AYT matematik edebiyat kassam sağlam sıralama geleceğini düşünüyorum fakat psikoloji kaldırır mı mezunu bilmiyorum.

Devlet üniversitesi her anlamda daha iyidir. Ayrıca ne okudugun değil nerede okudugun önemli düsüncesi de doğru değil. Tıp okuyorsan nerede okursan oku önemlidir. Ancak örneğin İİBF bölümlerinden birini okuyorsan o saydığın köklü üniversitelerden birinde okumak önemlidir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocamız güzel, esprili bir şekilde anlatmış.

Devlet üniversitesi her anlamda daha iyidir. Ayrıca ne okudugun değil nerede okudugun önemli düsüncesi de doğru değil. Tıp okuyorsan nerede okursan oku önemlidir. Ancak örneğin İİBF bölümlerinden birini okuyorsan o saydığın köklü üniversitelerden birinde okumak önemlidir.
Yani ne önerirsiniz girebildiğim bir devlete mi girmeliyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı