Arda Dayıoğlu
Kilopat
- Katılım
- 2 Temmuz 2015
- Mesajlar
- 4.876
- Çözümler
- 2
Onca yorumun içinden şu yorum beni o kadar motive etti ki, size ayrıca teşekkür etmek isterim. Ben diğer insanlardan da aynı cevabı alacağımı bekliyordum açıkçası. Ancak sadece siz verdiniz. Çevremde o kadar çok sırf "Ben üniversite okuyorum." ya da "Bu meslekte deli maaş varmış o yüzden bu bölümü okuyorum." diyen şahıs var ki, anlatamam. Yani asıl mesele onca diplomalı işe giremiyor değil, o diplomalılar o işe sırf o diplomayı alabilmek için giriyor olmaları. E insan hayatı boyunca sevmediği bir işi yapar mı? Yapmaz. Diplomayı aldıktan sonra mışıl mışıl yatıyorlar. Tabii bu arada kurunun yanında yaş da yanıyor."Bilgisayar mı? iş yok abi yeağ"a dönmüş konu, bilgisizce yapılan yorumlar...
Kendini eğittiğin sürece bilgisayar alanında diplomaya ihtiyacın yok. Diploma sahiplerinin iş bulamamasının sebebi sadece diploma almak için bu bölüme gidiyor olmaları. Çevremde birçok örneği var lise mezunu bile olmadan grafiker-web developer olup deli gibi maaş alarak çalışan.. Ki zaten birazcık vizyonun var ise kendin şirket açacak kapasiteye rahatça erişebilirsin.
Unutma, bilgisayar sektöründe isen, iş bulmana gerek yok. İşi kendin yaratmalı, veya zevkine göre iş yapmalısın.
Kesinlikle haklısınız.Onca yorumun içinden şu yorum beni o kadar motive etti ki, size ayrıca teşekkür etmek isterim. Ben diğer insanlardan da aynı cevabı alacağımı bekliyordum açıkçası. Ancak sadece siz verdiniz. Çevremde o kadar çok sırf "Ben üniversite okuyorum." ya da "Bu meslekte deli maaş varmış o yüzden bu bölümü okuyorum." diyen şahıs var ki, anlatamam. Yani asıl mesele onca diplomalı işe giremiyor değil, o diplomalılar o işe sırf o diplomayı alabilmek için giriyor olmaları. E insan hayatı boyunca sevmediği bir işi yapar mı? Yapmaz. Diplomayı aldıktan sonra mışıl mışıl yatıyorlar. Tabii bu arada kurunun yanında yaş da yanıyor.
Nacizane fikrim böyledir.
Kesinlikle haklısınız.
Yine çevremden bir örnek vereyim, 3 yıl önce benimle birlikte YGS/LYS giren bir arkadaşım 930. oldu. Bilkent Bilgisayar Mühendisliğine girdi. Çocuğun bilgisi sadece bilgisayarın power tuşuna basıp internete girmekten ibaret iken bu bölümü yazdı çünkü puanına göre en iyi okul orasıydı. Bu uç nokta bir örnek. Alt seviyelere inersek yani düşük puanlılara bakarsak dediğiniz gibi yığınla öğrenci var.
Maalesef durum bundan ibaret. Ben kendim ufak tefek işler yaparak aylık 1500-2000TL arasında bir gelir sağlayabiliyorum. Ki aynı zamanda okuyorum. Birkaç ay içerisinde de yaptığım işleri resmileştirip şirket kurma hayalim varPeki diploma sahibi miyim? Hayır. Şuan için sadece lise mezunuyum. Üniversitede okuyorum. Mezun olmama 3 yıl var.
Size tavsiyem sunucular ve PHP üzerine uzmanlaşmanız. Freelancer olarak iyi gelir elde edebilirsiniz. Sonrasında ise siber güvenliğe yönelin. Benim tavsiyelerim bu yönde.
Önünüzdeki tek engel sizsiniz. Ne kadar iyi ve sıkı çalışırsanız o kadar iyi öğrenir, iyi kazanır ve iyi bir yazılımcı-bilgisayarcı olursunuz