Hocam uluslararası ilişkiler bölümünde öğrenciyim fakat 20 yılı aşkın bir süredir amcam yazılım mühendisi ve prestijli yerlerde çalışmış birisi. Kendisinin yaşadıklarından ve ondan, arkadaşlarından gördüklerimle bunları söylüyorum. Amcam şu anda ismini vermeyeceğim bir bankada çalışıyor ve aylık 150 bin lira gibi bir maaş alıyor. Kendisi normalde bu konularda her türlü işi bilen, Citibank'ı ilk 1000 şirket arasına sokan projenin ve halen daha kullandıkları temel işlem database düzenleyicisini yazan kişidir. Ama gel gelelim 2 senelik üniversite mezunu olduğu için yönetici kadrolarda çalışamıyor. Bir önceki çalıştığı yer turizm şirketiydi ve orada da takım lideriydi, maaşları yüksek olduğundan işten çıkardılar ve daha ucuza tekrar takım kurdular. Onun haricinde aynı işi yapan başka arkadaşları da var onlarla da konuşmalarımda her birinin söylediği şeyler üç aşağı beş yukarı aynı. Onların çalıştığı firmalar da THY, payten, Türk Telekom gibi büyük şirketler. Kendim yazılım mühendisi olmasam da onların bu sektörde gördükleri ve bana verdikleri tavsiyeleri sizin de işinize yarayacağını düşündüğüm için paylaşmak istedim.