Üniversite okumak için meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi daha iyi?

Mustafa_06

Hectopat
Daha fazla  
Üniversite okumak istiyorum ve meslek lisesindeyim. Ama ders çalışacak hiç zamanım olmuyor. Bu yüzden Anadolu lisesi daha iyi düşünüyorum sizce hangisi daha iyi olur üniversite okumak için?

Bir anadolu lisesi mezunuyum ve şu anda mühendislik öğrencisiyim. Şunu belirtmeliyim ki eğer ki mühendislik tercih edecek isen meslek lisesinde elde ettiğin pratik bilgiler üniversite hayatında sana çok şey katacaktır. Bunun yanısıra meslek lisesinde aldığın eğitim ise iyi bir üniversite kazanman için yeterli olmayacaktır. Bu sebeple eğer bir anadolu lisesine geçiş mümkünse geçmeni ve daha iyi bir okul kazanmak için elinden geleni yapmanı öneririm. Tecrübe bir şekilde elde edilebiliyor fakat kaliteli hocaları ve iyi bir eğitim vizyonu olan bir üniversite kazanmak pek kolay olmuyor.

Bende yazılım mühendisliği istiyorum ve şu anda elektrik elektronikdeyim bu bölümden kazandığım bilgiler yazılım mühendisliğinde pek işime yarayacağını sanmıyorum ve elektrik elektroniği bitirdikten sonra işime saha elemanı olarak devam etmekte istemiyorum sahada çalışmayı sevmeyen biriyim
Ders çalısıcak zamanın olmuyorsa Anadolu lisesi derim.
Üniversite okumak için lise pek önemli değil.

Sekiz buçukta mesai başlıyor altı buçukta bitiyor eve gelene kadar yedi buçuk oluyor geriye hiç zamanım kalmıyor ve kendi kendime ders çalışabilecek bir insan değilim ders çalışmak için yardıma ihtiyacım var ama bunu aileme anlatamıyorum bana eğer iyi bir üniversite kazanacaksan nakil aldırırız diyorlar

Son düzenleme:
Şuan ben Anadolu lisesini bitirip Üniversitemde Yazılım Mühendisliği okuyorum.
Senin için Anadolu lisesi iyi olur bence. Ve lise döneminde mümkünse yazılımla ilgili birşey öğrenmeye çalış bu sayede üniversitedeki öğrencilerden 1 adım daha önde olacaksın.

Benim Anadolu Lisesinde bize bilgisayar dersinde Python temel dersi verildi sonra ben kendi kendime geliştirmeye devam ettim. İyiki öğrenmişim.

Şu anda bir YouTube kanalından boş zamanım oldukça yazılım derslerine bakıyorum eminim ki Anadolu lisesine geçince daha çok zamanım olur

Eğer yazılım mühendisliği istiyorsan, inan ki meslek lisesinde bilgisayar bölümünde de olsan bir faydasını görmezsin. Ben şu anda Endüstri mühendisliği okuyorum ve daha önce de iki yıllık bilgisayar programcılığı bölümü okudum ve dolayısıyla meslek lisesi, anadolu lisesi ve fen lisesi bitirmiş birçok farklı insan tanımış oldum. Ve bu tanıdığım insanlara bakarak üzülerek söyleyebilirim ki analitik, algoritmik düşünme ve problem çözme becerileri meslek liselerinde eğitim görmüş insanlarda genellikle gelişmemiş oluyor.

Hele ki elektirk bölümündeysen bence üniversite hedefini gerçekleştirebilmen için kesinlikle anadolu lisesine geçmeli ve meslek lisesinde okuduğun dönemde geride kaldığın derslerdeki açığı bir şekilde özel ders, dershane veya bireysel çalışma ile kapatarak yoğun bir üniversiteye hazırlık temposuna başlamalısın.

Ailenin de desteği varsa ve gerçekten bu kadar istekliysen senin için bu değişiklik çok zor olmayacaktır. Umarım en kısa zamanda istediğin noktaya gelirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…